Nyårsafton

Kom precis hem från stallet där jag, Emma och Jennifer vart ute på en tur i skogen. Hennessy skötte sig perfekt. dock är hon inne i något trottsperiod just nu. testar en massa men efter flera tillsägelser går det bra. Mina fötter och framför allt mina tår är isbitar nu. skall alldeles strax lägga mig i ett varmt bad så att jag tinar upp. Kvällen kommer nog bli riktigt rolig och jag ser fram emot 2010. Jag känner på mig att det kommer bli ett bra år! Gott nytt år på er alla!


Nyårsafton för 2 år sedan är även ett sådan dag som jag inte kommer glömma. Jag skrev ju på julafton att det var med blandade känslor jag tänker tillbaka och precis så är det med nyårsafton också. Nyårsafton var nämligen andra gången jag fick "permision" och det var absolut första gången hemma. Jag fick faktiskt till och med sova i min egen säng första gången den natten på 3½ månad. tror ni att jag sov bra eller?! jag har nog aldrig och kommer aldrig igen att sova så skönt. det kanske inte är särskilt lång tid men tro mig om man ligger i 3½ månad i samma rum utan att orka göra något. det är lång tid. Kommer ihåg att Matte, Carro och barnen var här hemma i stenkyrka med mig och pappa och vi spelade sällskapsspel och hade allmänt mysigt hela kvällen. Jag skrattade faktiskt till och med kommer jag ihåg. Det hände inte särskilt ofta. men julafton och nyårsafton kommer alltid betyda lite extra för mig. fan nu kom det där spöket igen. ja, jag skall försöka att hålla honom borta ikväll, om jag lyckas det drar vi lott om. (jag fick till och med en rad ut mange schmidt). Men som sagt han kommer när jag är som lyckligast som ett brev på posten. Jävla spöke kan man tycka. Rätt bra kan man tycka. men det måste ju ändå betyda att jag uppskattar livet. Men det tror jag att han förstår, han hjälper mig bara att komma ihåg. För hade jag inte velat klara det eller änns orkat försöka hade jag dött redan första natten...


reklam

Måste bara göra lite reklam för en nystartad blogg. Ingen mindre än Nathalie har tagit sig i kragen och skaffat en. jag vet iallafall en som kommer att besöka den ofta. troligen finns det ingen finare människa än henne. så jag rekommenderar starkt att ta en titt in dit.

på tal om reklam. Jag höll på att avlida as skratt när jag såg ICAs nya reklamfilm. Ulf videobloggar, klockrent!

sommar på högsta nivå

När vädret är såhär tråkigt längtar jag mer än någonsin till sommaren. Hittade kort på mig och Hennessy från i sommras när vi tränade fälttävlan uppe på bunge. det är en sådan kick, så man fattar inte. jag har en skräck blandad känsla i kroppen för att hoppa fasta hinder, för tänk om man missbedömer och kraschar. det går ju inte. det är nog det som är lite av tjusningen. Men det finns nog nästan inget roligare.










Foto: Linnea Rangbäck ♥


Skämt

Ser just nu på en av de bästa filmerna nämligen Mamma mia samtidigt som jag kollar igenom nya H&M-katalogen. skall troligen samfrakta med Natta.

Idag fick jag en jämförelse vem jag ser ut som nu när jag har lugg. ingen mindre än Abby (i NCIS) haha, jag vet inte var likheten är men så var det tydligen. för det vara ju exakt min tanke när jag gjorde det. vilket skämt.


Happy

Jag är glad, glad, glad. Vet inte riktigt varför med livet leker just nu.
Idag har jag varit på sjukhuset en stor del av dagen. fick min vanliga dopingspruta, så nu är jag pigg. (kan vara därför jag är extra glad också). Samtidigt fick jag svar på mina prov jag lämnade för min hosta. det visade ingenting, vilken lättnad. men en skicktröntgen av lungorna och ultraljud på hjärtat är ändå nödvändigt ifall att trycket har förändrats och det kan vara orsaken till hostan. Tog även lite nya prover för min förkyning som jag nu har haft sedan oktober. den vill aldrig släppa så den kanske behöver lite hjälp på traven.

Var även en sväng på stan. träffade känt folk man inte har sett på länge. hittade äver lite på rean faktiskt. En sväng förbi stallet har jag också varit förstås. Hennessy är för söt. godisgris har hon blivit. ja jag vet att det är jag som är boven i dramat. Jag har skämt bort henne i jul. hon letar igenom varenda ficka i overallen och när hon inte hittar något kollar hon på mig med den sötaste blick hon kan. :)

lov

Är vid Nathalie vi sitter och mumsar kladdkaka som vi gjorde igår. Vi är ta mig tusan experter på just kladdkaka! ja, så är det. Idag har varit en lika händelselös dag som igår, men med enda skilnaden att jag mår bra idag. Jag har verkligen haft en slappis dag idag med. legat på soffan och sett på film i stort sett hela dagen. Ikväll blir det film och pizza. Jag känner mig hur nyttig som helst! haha, men man får väll ha sådana hära dagar ibland också?! det kanske är rent av just såhär man får göra på lov?

Just nu försöker vi få någon rätsida på nyår. Vart skall vi vara? vilka vill vi vara med? Vilka vill vi inte vara med? osv. Just nu är mycket oklart. men vi är rätt bra på att lösa det tillslut iallafall.


slappisdag

Idag mår jag inge vidare. det är ju självförhållt men så är det. Gårkvällen var mycket oklar. Men otroligt roligt hade vi! mycket folk och kända ansikten. Det var tänkt att det skulle bli en tvådagars men vi har nog blivit för gamla eller något. riktigt sliten idag. så det blir soffan vid Nathalie ikväll. med en massa filmer. Just nu är det "tomten är far till alla barnen". så otroligt rolig. -Dö för i helvete tomtejävel!!!

Juldagen

Jag dissar någon medvetet. Jag mår dåligt som as. men vad skall jag göra? Jag kör på J's metod!
Jag saknar någon otroligt mycket!
Jag älskar mina otroligt bra vänner!
Jag mår otroligt bra just nu, men inte så bra imorgon skulle jag gissa på!
Jag älskar snö och den håller på att försvinna!
jag var nere och vände i diket idag.
Jag är Nathalies bästa vän. (Nattas kommentar)
Jag kommer ha grymt kul ikväll!

Hej då världen...


Julafton

här sitter jag på självaste julafton och tänker tillbaka på exakt 2 år sedan. jag gör det med en konstig känsla, en känsla av både glädja, förtvivlan och rädsla tror jag. Det är så jag faktiskt fäller ett par tårar till och med. Men spöket kommer alltid när man är som lyckligast.
För 2 år sedan var det min första dag hemma (eller jag var inte hemma utan vid min bror) på över 3½ månad. Jag fick "permision" från sjukhuset. Under den tiden på 3½ månad hade mycket hänt. Jag hade gått från en frisk vanlig 17åring till att ligga på dödsbädden, till att kämpa mig tillbaka och här var jag. Jag satt i rullstol, hade inte en muskel. men jag var så otroligt lycklig för att ha fått komma ut från sjukhusetsväggar, bort från vita rockar, sprutor, kollningar av värden m.m. bara för en liten stund men den känslan går inte att beskriva.
Det var faktiskt just julen jag hade som mål för att komma hem. det började redan i slutet på november när jag låg på torax i solna. Jag ville hem till jul. de ville inte släppa iväg min hem till gotland men läkarna såg att jag blev mer och mer deprimerad. Jag flögs hem med helikopter den 3 december. och då började kampen på allvar, för att jag skulle nå mitt mål till att få komma hem till jul. jag tränade flera gånger dagligen, kämpade med maten och fick andträna (det låter helt absurt att träna på att andas men det var precis vad jag fick göra. jag hade ju inte gjort det på ca 3 månader och kroppen var inte van att sköta det själv) och det gav resultat.
Jag fick "permision" över dagen och jag har aldrig varit så lycklig någon jul som denna 2007.

Dagligen kommer jag på något som får mig att tänka på min sjukdomstid (jag kallar det så). något som får en att stanna upp i vardagen och tänka -tänk om jag inte skulle ha fått uppleva detta?! det är det som jag kallar för spöket, dödsspöket. men jag tror att det är bra på ett sätt. Jag uppskattar livet till 100%


jul?

Julkänslan är som bortblåst. konstigt med tanke på allt juligt. Julklapparna är klara, det är julmusik överallt, jultet är snart uppdrucket, julgodiset klart, granen är inhandlad (skall kläs imorgon), snön ligger på marken, det är massa julfilmer på TVn. Ändå har jag noll julkänsla. I övermorgon är det julafton. jag kanske hittar den till dess, kanske inte. kan man växa ifrån julen? man säger ju alltid att julen är till för de små. Nej, jag vet inte. Jag brukar älska julen, men i år känner jag inget särskilt.

Ikväll har jag och Jennifer varit ute i skogen och ridit. vi hade tur för precis när vi kom tillbaka började det blåsa och snöa på allvar. Jag höll knappt på att komma hem heller. vägen höll på att yra igen. det blåser och snöar ju i sidled.

hoppas ni alla har en bra kväll och lite julkänsla. Jag letar för fullt efter min..

bildbevis


lugg

Hallå världen!
Idag har jag varit på stan och hittat de sista julklapparna. Skönt så nu är jag alltså klar. Hittade även ett par byxor till mig själv som jag skall ha på nyår. överdelen blir samma som förra året. det är ju bara på nyår som man kan vara så glittrig! haha. discoboll snarare.

Igår var jag vid Maria och klippte mig. det blev faktiskt lugg. Jag är jätte nöjd och glad.
Nej, oj vad klockan springer iväg! nu skall jag till stallet. Jennifer kommer med mig ikväll. lika roligt som vanligt!

please don't stop the music

Vrid upp volymen. Så är festen igång!


jullov

här sitter jag mätt och belåten (Lotta kom med pizza från stan) med Emma som har varit här och bakat julgodis med mig. Vi lyckades knåpa ihop knäck, chokladkola, rocky road, snickers och imorgon skall vi göra marshmallowsfudge och marsipangodis. :)

Nu är det sista jullov påbörjat och det skall bli otroligt skönt! årets lärarspex var bättre än vanligt och jag har varit på ett strålande humör hela dagen. Kanske för att solen visat sig och det är mycket snö! Jag och Emma var ute på en tur med hästarna i skogen idag också. riktigt härligt, dock ser man ut som en snögubbe emellanåt då alla grenar hänger ner och jag som är först på stor häst får ju då allt över både mig och Hennessy.

tror att december är överraskningarnas tid. det verkar vara så för mig iallafall.

Bjuder på en bild från när vi var ute och red i eftermiddags. hoppas er dag varit lika bra som min!


Snö, snö, snö

Hem kom jag iallafall, trots ovädret. Såg 2 stycken bilar i diket. en hade just kört av i stenkyrka och en höll de på att lyfta upp på vägen igen i väskinde.

Men jag måste bara säga att jag fullkomligt ÄLSKAR snö! det är fint. otroligt mysigt. promenad i snön. ljudet när det "knarrar" under fötterna när man går. mössa, vantar och halsduk. vinterjackan. Julen. Ja, jag älskar helt enkelt vintern när det är snö. men blir så mycket piggare och gladare. vinter med snö ligger på en absolut delad förstaplats med högsommaren!

Veckan och höstterminen i skolan lider mot sitt slut. imorgon är det min sista julavslutning! känns lite sorgligt, men otroligt skönt och nu är det inte långt kvar. idag har vi haft en rätt bra dag. sett film på svenskan. ätit pizza från tigris som en sorts avslutning och haft mindre roligt naturkunskapsprov. Gick väll hyfsat ändå.

Alldeles strax skall jag bege mig mot stallet. det blir att mocka bara, jag ger mig inte ut i skogen i detta väder.

visst var jag duktig!

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist.
Undvik att upprepa en låttitel.

Min artist: Lars Winnerbäck


Är du kvinna eller man?: En söt liten flicka
Beskriv dig själv: Fröken svår
Vad tycker du om dig själv?: Ett sällsynt exemplar
Beskriv var du bor för tillfället: Bortomland
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: Köpenhamn och överallt
Favoritfärdmedel: Med bussen från stan
Din bästa vän är: Fru hjärter dam
Din favoritfärg är: Blåa ögon
Hur är vädret?: Iskristallen
Favorittid på dagen: Innan mörkret faller
Om ditt liv var en tv-serie vad skulle den då heta?: Stort liv
Vad är livet för dig?: Solen i ögonen
Det bästa rådet du kan ge?: Alla vägar har sitt pris
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Någonting större
Favoritmat: Julgröten
Dagens tanke: Det är visst någon som är tillbaka
Hur skulle du vilja dö?: Lycklig och förvånad
Din själs nuvarande tillstånd: Från kylan in i värmen
Felen du kan leva med: Jag får liksom ingen ordning
Ditt motto: Tanken som räknas

lugg

Nu har jag bokat tid för både färg och klippning. man måste ju vara lite fin till jul- och nyårsfiranderna. Jag funderar starkt på att klippa lugg. Jag har ju det nu med, men nu menar jag alltså en riktigt tung lugg. Frågan är bara om jag skulle passa i det överhuvudtaget???

Dessa snyggingar gör ju det iallafall
     

sjuk

Här i mitt liv händer inte mycket. Jag är sjuk. Orkar inte göra någonting över huvudtaget faktiskt. vet inte riktigt vad det är. Hostar (men det har jag ju gjort länge nu), ont i kroppen och kan knappt vara uppe mer än 30 minuter utan att behöva gå och lägga mig för att jag är så snurrig. så här har det varit sedan i måndags. eller det var ju så i lördags också. sen kände jag mig bättre på söndagen så då var jag ju ute och red. det skulle jag väll inte ha gjort egentligen. men så är det. Jennifer har hjälpt mig i stallet nu måndag och tisdag. Ridit och gjort  ordning allt. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan henne. En riktig ängel. ♥

tävling


Jag är med och tävlar hos Reitsport om ett Kingsland-pannband
från AB NIAN Hästsport. Var det du med!


helgen en bergodalbana

helgen har varit upp och ner kan man säga.
Fredagen var super! sista dagen på maxi och praktiken. Jag har sommarjobb och det känns jätte bra! dem är ju så gulliga! med tanke på vart jag fick vara också, för min del blir det kassan och det kan nog inte bli mycket bättre. :) På kvällen blev det hockey som vanligt. dålig match och de förlorade. så nu är det i pricip kört och då tänker jag givetvis på allettan.

igår var en mindre bra dag. jag sov 13h. pappa fick väcka mig och se om jag levde. jag kan inte sova så länge utan anledning. när jag skulle resa mig upp snurrar det till och benen bär inte. vet inte var det var, men orkeslös och snurrig låg jag på soffan hela dagen. på kvällen kom Nathalie förbi och höll mig sällskap, pappa var på julbord så ensam behövde jag inte vara iallafall. utmattad kanske var vad jag var. har varit mycket nu på senaste tiden. tillslut säger kroppen ifrån. synd att inte alla förstår att jag inte är hundra. vissa förstår inte att jag inte är "frisk" och klarar att köra på i samma tempo som alla andra hela tiden.

Idag var jag i valet och kvalet om jag skulle med på adventsritten som NGR annordnade i boge. men bestämde mig för att testa. det gick bra och långt red vi! säkert närmare 3 mil. det var trevligt med fika på halva vägen. dock kunde det ha varit mer planerat, men när vi delade upp oss mot slutet i 2 grupper, en snabb och en långsam blev det bättre. Hennessy skötte sig utan tvekan bäst av alla! min prinsessa och det är hon verkligen, min prinsessa! När man väl kom hem var man genomfrusen och trött, så efter ett långt bad och lite vila är jag nu fräschare och piggare än innan.



Jag skall aldrig mer säga sanningen till någon som saknar förmågan att förstå.

Grey's Anatomy


Här kommer ett klipp från världens bästa serie!

Har just sett årets sista avsnitt! hur skall jag klara mig ända till 2010?!


1 december

Soppatorrt i morgonrusningen mitt på färjeleden är ingen hitt! jag testade imorse..

Idag har jobbet på maxi gått bra! var på frukten och i eftermiddag har jag suttit i kassan. Mycket att hålla reda på men det funkade bra tycker jag. Efter jag slutat fick jag bege mig vidare mot sjukhuset. Där väntade provtagning och dopingsprutan. fick även recept på en ännu starkare hostmedicin. ingenting hjälper. Men nu är även ett EKG på hjärtat inbokat och ett nytt lungfunktionstest. min läkare trodde det kunde ha att göra med att mina lungor hade blivit stela av alla blodproppar.

Har även varit förbi farmor som fyller hela 87år idag! hon är så söt!
1 december idag redan. Vart tog resten av året vägen??

RSS 2.0