film

Här kommer filmen på dressyren. Som sagt jag har inte tränat och inte ridit programmet en enda gång på klok bana så jag är glad att jag kom ihåg det iallafall, haha! Hennessy var piggelina och är inte alls nöjd över att jag bytt nosgrimma så att det är svårare för henne att lägga tungan över bettet. Men detta är SÅ mycket bättre än vad det har varit förut så jag är jätte nöjd med henne! Samt att på uppvärmingen kändes hon som en dröm nästan. och bry er inte om mig gräsliga sits tack! Vi är ju trotts ingen varken dressyrhäst eller dressyrryttare..


Ikväll

Hoppträningen ikväll gick super bra! Det börjar verkligen stämma nu! Så jag har nu bestämt mig för att efteranmäla mig till tävlingen som är i helgen (söndag). 90cm iallafall och om det känns bra och lätt kanske även 1m. :) Hennessy är världens bästa, tänk om jag också kunde vara duktig jämt?! vad bra det hade gått då!

Film

Efter önskningar så kommer här filmen från hoppningen! Hur det gick om min kommentar om ritten finns HÄR I DETTA INLÄGG!



Skall försöka lägga upp från dressyren med, men som sagt ta i beakt när ni ser att jag inte tränat överhuvudtaget! Men ikväll är det faktiskt hoppträning som gäller! :)


Nu

 


hårfärg?!

Skall alldeles strax iväg till frissan igen! var ju där för en vecka sedan och klippte mig, nu skall jag dit och slinga håret! jag säger bara "Have blondes more fun?!" vi får väll se! haha
Det är ju inte jätte länge sedan jag var riktig brunett och jag älskade ju det! får se om jag tycker lika mycket om detta!
 Då brunett...

 Nu båda delarna..


Snart blond!

.


från ett dygn till en vecka..

Här sitter jag nu själv och kommer att vara det en vecka!
Jag åkte hemifrån i tron att Daniel skulle jobba ett dygn. När jag väl var i klinte ringer han och säger att han blir borta en vecka. Känns inte särskilt roligt om jag skall vara ärlig!

Är precis hemkommen från min och Dixies första lektion på Valp/unghundkursen, dock fick Dixie vara hemma för det vara bara teori idag. Känns bra detta och till nästa gång har vi hemläxa, att träna kontakt och att skriva en presentation om rasen som sin hund är. Jag får ju då skriva om hela fyra olika då. Spännande och höra hur rasen är från början och hur hundarna är!


Vinna en MacBook Air 11!

Var med du också! Klicka på länken HÄR!!!!!!!!!!!!!!!

Tävla om uggs!


Tävling


Igår

Oj, så trött jag är idag. Kan det vara vädret?! Varför skyller man alltid på vädret när man är trött och det är dåligt? Men visst är det på något sätt så iallafall att man blir trött när det inte är särskilt upplyftande väder ute?

 Jag just nu..

Igår var det ju KM i SORK i både hoppning och dressyr och jag tog med Hennessy ut. Hon var knoppad och fin, kommer kanske (håll i er nu) en film senare! Får se om jag lyckas ladda över den till datorn först, sen skall jag ju ha tid till att göra det också. För snart kommer Nathalie och plockar upp mig. Jag skall åka med henne ut till Mulde där hon skall träna lite idag.
Tillbaka till igår. Hennessy kändes super på uppvärmnigen till dressyren och själva programmet gick väll precis så som jag trodde det skulle gå. Jag vet ju precis vad vi behöver träna på och vad som är fel. Så det känns rätt så skönt faktiskt. Hon skötte sig faktiskt bra!
Hoppningen kändes super bra! vi hoppade ju bara 90cm eftersom jag har blivit så feg men nu känns det som om något lossnat äntligen! I grunden så var H fantastisk som vanligt och jag, jag skötte mig faktiskt också . Jag vågade till och med trycka av henne lite stort på vissa. De ni! I omhoppningen kändes det också rätt bra faktiskt men till sista hindret blev det lite missförstånd och H var faktiskt taskig där, hon kunde gott och väl hoppat men hon blev sur när jag svängde lite snävare och bad henne gasa lite mer så vi fick ett stopp där. Om jag hade tryckt till lite mer så kanske hon hade hoppat men det vågar jag ju inte riktig.. Vi låg rätt och allt men som sagt ston.. Jag lade iallafall en volt och på nästa försök så stannade jag henne. Blir osäker så fort det inte går som jag tänkt riktigt och vi hamnar lite fel på hindret, suck.
Men överlag är jag jätte nöjd över gårdagen!

MacBook Air!

LOVE!!


Kan inte det få vara jag?!


rubrik

Igår var jag på arbetsförmedlingen. Gick upp alldeles för tidigt då Nathalie hade sagt att de öppnade 8, var där halv 9. klockan 10.00 öppnad dem ju! ahh, jaja upp kom jag ju iallafall. 
Där gick det väll bra. Det är lite papper som skall fixas sen så skall jag dit på möte igen. Men dem skulle kalla mig, det blir nog bra det här!

Sen efter gick jag och Nathalie lite på stan och sedan hem hit där vi fikade lite innan jag skulle till doktorn. Vid doktorn gick det bra. Allt ser bra ut. :)
Hem byta om och åka och rida Hennessy med remontgrimma på banan, gick kalas bra! Duktiga, duktiga prinsessan!
Vidare ut till stenkyrka för att se hoppträningarna där ute. Ungefär precis så såg min dag ut igår! haha.

Nu alldeles strax skall jag till frissan och klippa mig, höra med henne vad hon säger om blonda slingor också. ;) Sen ikväll skall jag rida för Berit. Hoppas på att H känns lika bra idag som igår!

Hörs kanske sen igen!

Dagen

Vet ni vad jag gör nu?
Jo, jag bloggar från Daniels nya IPad eller det är faktiskt våran men han har köpt den ;) otur för mig haha!

Idag sov jag jätte länge. Jag behövde nog det.
Åkte till stallet och red på ridbanan. Övade på samma saker jag fick göra härromdagen (heter det så?).

Sen nu ikväll har vi varit på Allén och ätit. Jätte gott tyckte jag, men killarna blev inte mätta. Efterrätt blev det på visbyglass.
Nu är det ju Svenska Hollywoodfruar på 3an! Älskar Maria Montazami! :)

love

Att vara man betyder inte att du kan få 100 kvinnor hur lätt som helst.
Att vara man betyder att du strider för 1 kvinna när 99 andra vill ha dig.

söndag

Idag var det upp tidigt och åka till stallet och släppa ut pollisarna närmare bestämt kl 7 var jag där. H hade ju självklar raspat tänderna på det nymålade trät i boxen, dumma häst! Jag undrar hur jag skall göra för att hon inte skall göra det. Hon gnager liksom inte utan drar tänderna så att det blir stora "rivmärken" i väggen typ. Undrar om en sådan där haklapp fungerar som man har då dem inte skall bita på täcken eller benlindor, det är ju värt att försöka, annars får jag måla box varje vecka eller ännu värre hon får gå ute.

Har varit och sett på dressyrtävlingen på silikaten med idag. Nathalie tävlade och dem är så duktiga hon och Wulfs. Jag åker med dem upp till botkyrka den 10-11/9 då dem skall tävla fälttävlan och är hästskötare/medhjälpare. Kommer bli riktigt roligt tror jag! 

Just nu sitter jag och älskling och ser på Fast and Furious. Bra film precis som alla andra i samma serie. Har sett den förut därför kan jag ju sitta här och skriva lite samtidig och ändå hänga med. haha

Hoppas ni alla har en mysig söndagskväll.

.


Heldag i stallet

Har i stort sett varit i stallet sedan jag gick upp imorse.
Först var det att rida på banan och Berit hjälpte mig. Mycket behövligt och jag tror att det kommer bli riktigt bra det här, efter lite jobb såklart. Skall inte hoppa nu på ett tag utan bara jobba med grunderna för det är det som inte funkar alls. Stopp, start och sväng ungefär. Lite tråkigheter men inget att vara orolig över.
Sen gjorde jag i ordning hennes nya box och så fick dem gå in då det var sådant piss-väder. Så inatt får hon stå inne. Jag tror att hon tyckte det var riktigt mysigt att gå in. Såg ut så iallafall.

Nu skall jag och älsklingen bestämma vad vi skall äta ikväll och sedan åka och handla då vi knappt har något hemma..

Igårkväll

Igår var det tjej/kärringfest i Martebo (eller är det stenkyrka eller lummelunda?) jaja, hemma vid Louise och Harriet iallafall. Väldigt trevligt och god mat hade de fixat. Var meningen att vi skulle ha varit ute men det var ju inte direkt väder för det, men det gick mycket bra att vara inne med. Mycket hästsnack såklart precis så det skall vara. ;)

.


Torsdag

En riktig slappdag idag. Eller lite duktig har jag faktiskt varit och tvättat, diskat samt sprutat på ogräsmedel på ogräset så att det skall dö mellan plattorna. Jag blir faktiskt tokig på dessa ogräs och plattor. Funderar på att ta upp alla och lägga duk under allt så att man slipper gå och plocka ogräs varje dag i ett halvår...

Skall alldeles strax åka till stallet och rida lite på ridbanan tänkte jag. skriver med efter...

Älskar klackar och naglar!


.


Never underestimate a girl

Äntligen hemma och kan pusta ut för dagen.

Träffade Josse på lunchen. Var meningen att vi skulle sitta ute och äta sallad men det blev tillslut i bilen då det började regna...
Sen på eftermiddagen var det till sjukan och ta en massa prover och så.
Nu ikväll har jag ju hopptränat för Ninna. Det kändes faktiskt rätt så bra. Inte katastrof iallafall som annars. Så nästa vecka är jag också med där. :) Tack Nathalie för att du lurade med mig, jag tror att det är det här vi behöver.

söndagkväll

Just nu sitter i soffan och myser jag med en kopp te, köpte ett nytt förut när jag var på Maxi -Peach/Mango. Gott men det luktar ännu godare! så är det alltid eller hur?! Alltså har jag en riktig mys-söndagkväll för mig själv...
     



(Det är inte en sådan färg skillnad i mitt hår, lite men inte så mycket som det ser ut på bilden. Jag satte upp det i en tofs efter jag duschat så halva håret är forfarande blött där av den mörka färgen). Annars kolla hur blond jag är egentligen! bloondiiiee, haha! spännande när all färg vuxit ur hur jag ser ut då. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att tröttna och blir brunett igen efter inte allt för lång tid..


Väntar på att Daniel skall sluta. Saknar faktiskt min pojke ikväll!


Cyklat med Dixie

Varit ute och cyklat med Dixie igemte nu ikväll. Fungerade faktiskt riktigt bra för att vara första gången! Hon är så klok min lilla älskling. Efter några missförstånd så kommer hon på vad jag vill och menar. :) Men så är det ju mycket border i henne och dem är duktiga och kloka, det var därför jag ville ha den rasen med!


.

Nathalie har lurat mig till att vara med och hoppträna för ninna imorgon. Jag hoppas det kommer gå bra! Eller H är ju jämt bra men att jag själv skärper mig lite kanske och inte skämmer ut mig...

Riktig slapp dag har det varit idag. Sov till 12! och har typ legat på soffan sen dess i princip. Skall strax ta tag i mitt liv och åka till stallet och rida. sen efter gå en långprommis med Dixie-chicks...


.

Your face is just fine girl..
But you'll have to put a bag
over that personality!


Varit på kräftskiva med släkten ikväll. My...

img_2775 (MMS)

Varit på kräftskiva med släkten ikväll. Mycket trevligt och mycket gott! Jag delade kräftor med pappa och dem var riktigt, riktigt goda men så var dem ju svenska också! Haha.


Vadå snäll flickvän som bakar scones till ...

img_9415 (MMS)

Vadå snäll flickvän som bakar scones till frukost!


fredag

Roligt att när jag hunnit klippa halva "ängen" på baksidan så gick trimmern sönder, eller "snöret" som klipper... Jaja, framsidan hann bli klippt iallafall. Har varit i stallet med idag. H är bäst! Vi lassade även upp hö på loftet, så ett litet tag klarar sig nog pollisarna nu.

Imorgon skall jag köpa medel som dödar ogräs mellan plattorna. Måste städa också och egentligen rida med. På kvällen är det kräftskiva hemma vid faster Ingela. Trevligt och gott! Tar med mig kameran så ni kan nog få någon fin bild där ifrån om ni har tur.

körde på en liten rabbis

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Plockat lite här hemma och hängt upp en lampa bla. Det börjar ta sig (här hemma) som pyromanen sa! Jag behöver en bokhylla, någon som har en och vill bli av med?!

Imorgon skall jag fortsätta här hemma och då står uteplatsen både på framsidan och baksidan i fokus! Skall rida också, det har jag inte gjort idag. Var förbi stallet förut och kikade på henne bara. Påväg till stallet körde jag på en liten rabbis! Usch men som tur var dog den med en gång och jag tror jag tog den med däcket också för det syns inget på bilen och det gumpade till när det hände. Men jag vågade ju inte flytta den och den låg mitt i vägen! Jag ringde mamma och hon kom ut till mig och lyfte in den på vägkanten.
Tur att jag har en snäll och modig mamma!


Jag sitter vid datorn och någon är avundsj...

img_0347 (MMS)

Jag sitter vid datorn och någon är avundsjuk på datorn för att jag ägnar mer uppmärksamhet åt den än åt henne! Så söt!


.


I'm beautiful in my way, cause God makes no mistakes, I'm on the right track baby. I was born this way

Mycket att stå i. Hinner knappt med att sitta ner känns det som och dagarna bara flyger iväg. Nu får det allt ta att gå lite saktare!

Idag har jag varit med Daniels mamma på fornsalen och kollat på utställningarna på förmiddagen-
Sen har jag varit och hopptränat i stenkyrka nu ikväll. Hennessy är duktig och jag mindre som vanligt! jag tycker det är as läskigt när vi kommer lite fel på ett hinder och det spelar liksom ingen roll om det är 40cm eller 1m..
Jag var ju anmäld till Havdhem men jag tror att jag skall ta tillbaka den. Jag skall nog bara hoppa runt på små, små hinder och bli riktigt säker på det istället för att försöka hoppa högt och tävla.

Det sista tjugo minuterna på träningen öppnade sig himlen och som jag började frysa sen. Full värme på i bilen till stan och nu efter ett varmt bad så har jag äntligen fått upp värmen.

Så nu skall jag nog kila upp och lägga mig i sängen och gosa ner mig framför TVn!

.


I maby look calm, but in my head I've killed you three times

Idag har jag varit vid Igge och Kurre (mina faddrar/gudföräldrar) och fikat. Dem skall göra om vardagsrummet så hade möbler de ville bli av med. Jag hittade en fint furuskåp som blir bra i vardagsrummet. Skall kanske måla det svart också, får höra vad Daniel säger om det. Vi har ju svarta möbler i vardagsrummet för övrigt så.

Har också tvättat och en massa idag. Hittat present till Albin som blir hela 10år imorgon! vart har tiden tagit vägen?! det blev iallafall filmen Rango, den ville han gärna ha så jag tror att han blir glad! :)


Gårdagen

Ja, vi var ju i stånga och hoppade igår. 80 och 90cm. Inte högt men tillräckligt när man inte hoppat på så länge. Det blir ju som att börja om. Hennessys insats går inte att klaga på. Hon var bäst helt enkelt. Min var något sämre. Jag vet inte riktigt vad jag håller på med. Vi har ett bra tempo och sen 3-2 galoppsprång innan tar jag i henne så att vi kommer fel på allt. Men om jag bara hede låtit henne sköta det så hade det gått hur bra som helst. Hennessy blir självklart sur på mig och det förstår jag, ändå hoppar hon som en prinsessa. Två felfria rundor fick vi men jag är som sagt inte alls nöjd över min egen insatts.

Bilder från igår!

Från martinsvard.se


Får man inte hoppa höga hinder får man väll hoppa högt över!








Snygg min!


Två rosetter får följa med hem idag!

img_0040 (MMS)

Två rosetter får följa med hem idag!


Hemma

Nu kan jag sätta mig i soffan och pusta ut.
Resan har varit bra. Haft både otur och tur och jag köpte en jätte fin transport så det får räknas som en bra resa. Men jag och Lotta kommer nog minnas den länge...

Igår började dagen med båt och sedan körningen ner till Lomma (en liten ort precis utanför Malmö) det gick bra och transporten var vad jag förväntade mig och köpte den. Vi åkte vidare till där vi skulle sova, ett vandrarhem i Hörby. Klockan var 22-22,30 ungefär och vi var hur hungriga som helst! Efter 2-3 varv runt hela Hörby konstaterar vi att det inte finns något matställe öppet! 100 mackar har dem men ingen öppen till änns 23 och det värsta inte ens ett gatukök/korvmoj?! Närmaste matställe på gpsen var MacDonnalds 2,4 mil åt det håll vi precis kom ifrån ungefär. När vi kommer dit 23.11 stänger de 23! Förstå hur frustrerade vi var. Som tur var fanns  en statoil-mack igemte och de hade iallafall öppet till 24, två korvar och mos blev det och det har aldrig varit så gott med korv förut.

Imorse var det rätt segt att gå upp och vaknade självklart med huvudvärk. Vi åkte ner en bit igen för att hämta en hundbur som vi blivit budade att hämta. Sen fortsatte färden uppåt igen mot oskarshamn. Vi stannade till på EKO och hittade lite hästgrejer och något lätt att äta och färden fortsatte. Var tvungen att tanka och tankade självklart fel bensin! Daniels kommentar när jag sa det till honom var "Du är verkligen tjej ibland!" Hur skall jag tolka det?

Efter macken någon gång upptäcker vi att vi har väldigt ont om tid, så jag gasar på och kampen mot klockan fortsätter i 3½ timma! Tur det är bra väg emellanåt för det gick fort, riktigt fort. Lotta sov större delen av vägen där och det är tur för då såg hon inte hur jag körde. Hoppas folk inte trodde jag hade häst i transporten också! Så både bilen och transporten har verkligen fått visa vad dem går för idag.
Vi kom till Oskarshamn precis när de höll på att stänga sista grinden men vi kom in..

Ikväll har jag städat och smort vissa dela på transporten lite, så nu är den tipptopp och precis som jag vill ha den!

 Maten igårkväll...


Nu står den "hemma" vid stallet!

Nu är vi påväg hem igen!

img_1140 (MMS)

Nu är vi påväg hem igen!


mot skåneland!

Uppe med tuppen idag och har redan fått mycket gjort. bla. handlat så att älsklingen klarar sig här hemma när jag är borta. ;) Tankat tjockisen tjock (eller full?). Varit ute med Dixie, hon måste ju göra av med så mycket energi som möjligt nu innan hon skall sitta på båten och sen i bilen, vi går ju givetvis ut emellan men det blir ju inte så mycket så hon blir trött.

Nej, nu får jag rappa har ännu mer att göra innan jag kan åka hemifrån.
hörs!


Finns ingen finare!

img_3776 (MMS)

Finns ingen finare!


önskar att dem var mina..


I'm not weird. I'm limited edition.

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Vi har städat för fullt. Högtryckstvättat och skrubbat, så nu är det skinande rent och vi skall måla i där det behövs senare i veckan när allt torkat.
Är hemma nu och vilar lite skall dit till 18 igen och rida. För det kan jag ju inte göra varken onsdag eller torsdag.
Imorgon åker vi och hämtar min nya transport! Skall blir så roligt. Men det blir ju tomt på kontot så om någon har ett jobb till mig från och med september vänligen ring mig!

Sen på lördag är det tävling i stånga. Jag och H skall göra vår debut för året och nästan för förra året med, haha. skall hoppa 80 och 90cm. Hjälp, hur skall det gå?! Då blir det premiär turen med häst i men min nya kärra!

Nej, nu skall jag vila lite inna jag skall tillbaka till stallet igen.

Blogg.se

Som ni ser håller jag på att byta design. Jag kan ingenting och provar mig fram hela tiden. Men lite lär jag ju mig iallafall, för jag kan ju säga att jag inte är ett "datorsnille" ibland önskar jag att man var det...

RSS 2.0