radio

Dagen idag har varit bättre. har precis kommit hem från dressyrträningen. ikväll gick det inte särskilt bra. jaja, vi tar nya tag. Jag var trött och det berodde nog mycket på det.
Ser just nu på min snygging (Erik Segerstedt) EMD sjunger i faddergalan. Hur mysiga låtar som helst, kan varmt rekommendera deras julalbum!

Idag var jag med i P1. Repotage om tredje generationens p-piller. Har du missat det och vill lyssna kan man göra det här

För några veckor sedan var jag också med i P3. Även där ett repotage om tredje generationens P-piller. det finns här


fy fan för idag!!!

välkommen till min värsta dag på hela jävla året! dagen börjar med att jag behöver gå upp alldeles för tidigt, för att ha gått och lagt mig så sent. jag får veta att vi inte kan sälja något på julmarknaden för att vi inte har någon kokplatta. Mamma bestämmer sig för att åka och köpa en bara för det då, men tillslut hittar vi en vi får låna. Vi kommer till öster kl 8 för att få veta att vi inte behöver vara där förrän 10.45. till willys och köpa korv och bröd. (första gången vi var där var det stängt). Kommer ner till öster och får veta att vi inte får använda kokplatta för att det drar för mycket ström. åker tillbaka till willys 30 minuter senare för att lämna tillbaka kroven och brödet, men nej det får vi inte då! men ett annat företag som stod igemte oss fick det! nehej, vad fan gör vi? kommer på att vi kan koka vatten i en vattenkokare för att sedan hälla över det i en kastrull och lägga korven där i. hem och hämta det. Janne åker över hela stan och letar gasolkokplatta. tillslut hittar pappa en och janne får åka och hämta den. nu är väll klockan 13 och vi har korv, bröd och kokplatta. klockan 16 har vi sålt kanske 20 korvar. Vi är trötta, frusna och sura. Jag och natta bestämmer oss för att åka hem. men vi stannar och ser fyverkerierna iallafall.

Jag åker införbi stallet på hemvägen för att mocka så kan jag bara åka hem och lägga mig på soffan sen. Men boxen är mockad så skönt! Tack Lotta!
Börjar prata med Helén och allt är inte så lungt som jag tror...
Helén kom hem med en ny häst till stallet idag och hon var så lung så hon släpper ut henne i hagen nästan direkt. Hon börjar springa fram och tillbaka i hagen och prejar staketet, in i en intill liggande hage där 2 andra hästar går, prejar den hagen och upp på skitplattan, där går hon omkull flera gånger på cementen som är blöt och hal. upp över plåtar som ligger och prejer hagen där Hennessy och 3 andra går. (tack gode gud för att ingen annan häst hängde på henne och började springa efter!) springer rätt igenom den och ut på andra sidag ut på stora landsvägen där bilarna sällan håller 90km/h. Sedan försvinner hon i fjärran.
Johan hade hittat henne nere vid Sorby, alltså ca. 2½km från stallet. Han har ju ingen aning om vems hästen är och börjar ringa runt. tillslut kommer hon tillrätta och nu får hon stå inne ett tag.
Som ni troligen räknat ut var ju allt staket nere och ikväll har då jag och Henén gått och lagat så att Hennessy och de i hennes hage kommer ut imorgonbitti. resten får gå på ridbanan och hon som fick sprat får inte gå ut alls!!!

ROLIG DAG ALLIHOPA! hoppas er varit bättre än min iallafall

Så otroligt bra låt



Måns Zelmerlöw - Impossible


avundsjuka leder oftast ingenstans

hemma och vänder. har precis slutat för dagen på maxi och nu är det stallet som gäller. Skall rida ut en sväng med emma i skogen. Efter det vidare till stan för då är det hockey, hockey, hockey med Jennifer. :) fick frikort av maxi idag. hur snällt är inte det?!

nej, måste kila!

Heja, heja, heja Visby/Roma för ikväll gäller det!

Fenylbutazon

Läste just på Behrmanns ridsportsblogg om det beskedet vi fick för några dagar sedan att FEI har tagit beslutet om att fenylbutazon (djurläkemedel som är inflammationshämmande och smärtstillande) skall tillåtas i viss mängd i blodet på tävlande hästar. Det har tidigare varit nolltollerans och genom att tillåta "butta" blundar FEI för just det de  försöker stoppa, som just kallas doping! Jag blir riktigt arg och upprörd! det är ju för tusan djur det handlar om. Vi kan ta en friidrottsprofil som exempel: Stefan Holm skulle ha känningar i vaden inte fan stoppar han i sig lite tabletter och tävlar iallafall? men förlåt jag glömde ju faktiskt att hästarna inte kan säga till.
sorgligt att det finns tävlingsryttare, tränare och andra personer i toppen som nu kommer undan med vad de håller på med. för det handlar bara om en sak och det är pengar...

Bonde

sitter eller halvligger i soffan och ser bonde söker fru. det är nog mitt program, efter grey's då. jag har ju alltid sagt att jag skall gifta mig med en bonde och flytta till skåne. :p när jag tänker efter är jag nog lite kär i Per-Jörgen, hur charmig är han inte?!


På varsin sida av vägen som en främling för varann

just nu paus i Desperate housewives. ni har väll inte missat den bästa reklamen på länge?

Idag har det varit praktik 7-15. Efter det direkt vidare mot stallet. Där lyckades jag fördriva 3 timmar och nu är jag helt slut! Hennessy gick bra idag. Styrketräning i mörkret blev det. nu går det framåt med stormsteg kan jag säga.

gick igenom mitt CV med cheferna på maxi idag. de tyckte det var riktigt bra! :) på torsdag är det "arbetsintervju"! på låtsas då.

Nu börjar Desperate igen!

den bästa vännen


 


Jag ville vänta tills du fråga och du frågade tillslut

är nu hemma och vänder. idag har det varit inviduella val som alla andra måndagar och då är det aerobics på förmiddagen och kallkök efteråt. Gjorde laxsoppa nu på eftermiddagen och jag kan säga att jag nu stinker fisk. usch! men rätt gott blev det.

ikväll är det dressyrträning för katja som gäller. hoppas Hennessy är på ett bra humör. gick super i skogen igår trots regnet och mörkret.

nej, nu måste jag kila. vi hörs!


Olle Hedberg



Ett smakprov ifrån hur det lät igår. super bra!


det är dags att tänka efter

precis hemkommen från stan. Lyckad kväll igår. Först lite middag med rebecca, cecilia och olivia. senare till hamnplan med jossan för ett glas vin och lyssna på olle hedberg. riktigt trevligt!

idag händer inte så mycket. skall strax till stallet. tänkte ta en lite längre tur med hennessy idag. ikväll väntar styrelsemöte. nu får jag mysa lite med findus, han är sällskapssjuk efter att ha varit själv hela kvällen och natten.


jag skall riva mina murar tills vi ser varann

idag är det den årliga tuut-konferensen nästan hela dagen 10-15. Alltså en ridsportskonferens vad annars. Tuut står för: Träning, ungdom, utbildning och tävling. Hoppas det blir givade!

Nu frulle!

Visby Roma

skön seger. bra match och trevligt sällskap! kan det bli bättre?!


jag kan inte skilja på

Idag har jag varit med om en rolig upplevelse. Jag och några kompisar pratar just bloggar. Hur olika man kan lägga upp sina bloggar på. Då kläcker en ur sig att hon hatar folk som just bara redogör vad de gör om dagarna osv. Jag svarar då att det är just så jag gör. skriver lite vad jag gör, vad jag känner och tycker om saker.
svaret blir:
- men din blogg är bra, det är bara andra som gör så som jag tycker är så trist, folk som har helt värdelösa liv!
Haha, ja stå och ljug mig rätt upp i ansiktet väll. men en sak är ju klar, tycker du min blogg är dålig behöver du inte läsa den, jag tvingar ingen...

Nu skall jag in i duschen. ikväll blir det hockey! :)

Vi skall vara de vi vill vara hellre nu än efteråt

genomförkyld. Skall ringa doktorn imorgon om hostmedicin. Nu står jag inte ut länger. Ligger vaken och hosar hela nätterna och då är det inte lite torrhosta. Ni som känner mig vet att jag spyr väldigt lätt och det är just vad jag gör när jag hosar. Idag har jag också riktigt ont i huvdet. Får se hur det blir imorgon, hoppas på en vändning.

Idag har jag varit i bageriet på praktiken. riktigt roligt. imorgon skall jag ha möte och gå igenom mitt CV igen. hoppas de tycker det är bra.

Ikväll är det sävefest på gute. känner inte direkt för att se på hur en massa småbarn dricker alldeles för mycket, försöker smuggla in sprit (om de kommer så långt), för att sen må SÅ dåligt och spy. sedan sitta imorgon i skolan och skämmas för att de gjorde bort sig så mycket inför den där snygga killen.
Nej, jag skall inte klaga. jag vet att jag var precis likadan. eller var jag verkligen det?!

Vi kör i helgen istället. Börjar imorgon med hockey sen får vi se vad som händer.

Nu sängen börjar 7 imorgon så upp tidigt blir det. Måste läsa lite i min bok också. Den kan jag rekommendera Parasiten - Fredrik Ljung. riktigt bra!


M



Jag rekommenderar starkt Melissa Horns nya album "Säg ingenting till mig"! Det går på repeat här hemma 24/7.


livet är en fest

Helgen har rullat förbi i en rasande fart och så var det måndag igen. Är det bara jag som tycker det är måndag oftare än det är tex. fredag?? Helgen har varit bra.
Fredagen blev nykter men trevligt ändå! Började med Hockey Visby Roma-Nacka. Utklassning.
Lördag då var det fest på riktigt. Började vid rebecca, vidare till lillebror och sedan Gute. Där fick vi ett studiebesök i VIPen av Thomas (som var vakt för kvällen) mycket oklart där.. avslutade kvällen med hamburgare där vi träffade många kända ansikten som vanligt! :)
Söndag var jag med och såg när Rebecca tävlade lite dressyr. vidare till Nathalie där jag skulle hjälpa henne lastträna med Meg. 1½ timme höll vi på. Suck..

Nu väntar 4 veckors praktik på Ica Maxi. Hoppas det blir bra.

jävla skit!!!

idag är jag ledig. Jag och jennifer skulle ner till ridhuset och rida lite dressyr på Hennessy och Goggen, dit kom vi och det gick super att rida. Hem kom vi också. Men när vi skall lasta ur hästarna går det inte att få ner luckan bak! Innan jag åkte till linköping gick ju en fjäder av, så den har varit skit tung att ta upp och ner, men nu var hävstången som hjälper till helt fast, alltså den skall åka in under transporten när man tar ner lucken men den var fast så den gick i marken och luckan fastnade på halva vägen ner. Fick ringa till Marcus som är återförsäljare på boj och fråga vad jag skulle göra, jag stod ju där med två staora hästar i transporten. Hans tips var att skruva ur en stor bult så att hela lossnade. Det gjorde jag och ur fick vi iallafall häsarna. Men transporten är trasig och måste svettsas och bytas en massa på nu. Suck eller dubbel-suck! jag som bara vill bli av med den så fort som möjligt...

en dag på sjukhuset

Just nu håller jag på att laga en köttfärspaj. muma!
Riktigt hungrig och snart är det ju grey's anatomy, kan kvällen bli bättre?

Idag har jag tillbringat dagen på visby lasarett. Först till njurenheten där jag fick min dopingspruta, sedan till sjukgymnasten, för att till sist ta lite prover. På eftermiddagen har jag varit på vårdcentralen också och fått min vaccinationsspruta. För er som är oroliga över att ta den kan jag säga att den inte kändes överhuvudtaget!

Ikväll har jag varit iväg till sanda med hennessy på hoppträning. Det gick riktigt bra ikväll! synd att det var sista träningen innan hoppvilan, det absolut sista blir tävlingen i stan den femtonde. Men det sägs ju att man skall sluta när man är på topp.

Nu skall pajen ut ur ungnen!


fy för migrän!

Idag är ingen bra dag. Migrän så det står härliga till. Nåja, det börjar bli bättre och jag hoppas på att allt är borta till imorgon. så idag har inte mycket hänt i mitt liv.

Imorgon är det mycket på schemat. Först sjukgymnasten, sedan skall jag och få vaccinations-sprutan, mitt i allt skall jag hinna med skolan också och på kvällen är det hoppträning :)
Men jag är ju ledig på torsdag.

Måndag igen

Nu är jag hemma på ön igen. Söndagens hoppning gick väll sådär. kändes bra tills vi kom till kombinationen där tappade vi allt och blev uteslutna efter två vägringar. :/
Innan vi åkte från Linköping hann vi faktiskt gå en snabbis på IKEA och hööks! hittade såklart lite smått och gott.
Resan mot nynäshamn gick bra trotts allt, efter några felkörningar, några varv i en rondell och en rödkörning.

Har precis kommit hem från slite där jag har varit och ätot tacos och fikat. David fyller 5år. :)

Idag var det riktigt tungt att gå upp. Speciell när man vet att man har aerobic 8-11 på schemat. Men jag genomled det med rätt gott resultat. Ser just nu på Tinas cookalong, hon är ju hur härlig som helst och gäst i kväll är snyggingen Martin Stenmark!

RSS 2.0