Inte värd att kallas sommar

jaha, då regnar det idag igen. Som vanligt den här sommaren. Känns inte särskillt roligt att dra upp persienerna. Man vill bara lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet, för att sova bort hela dagen.
Humöret är i botten. Ingenting att göra. Kan livet bli tråkigare?
Skall till hästarna senare tror jag, änns inte det känns roligt längre, har tappat gnistan.

image33Vet inte riktigt vad jag vill eller inte. Är helt förvirrad. Jag visste precis förut, men nu ser allt helt annorlunda ut.

Dagens låt: 4 in the morning - Gwen Stefani



this world is gonna always try us...


Grattis Lotta & morfar

igår var det en riktigt trevlig kväll. Cyklade upp till Lotta och dem där jag plockade upp Frida på pakethållaren :) cyklade ner till Mix Ranch där det var smaklösa som spelade. Riktigt bra är dem! eller bra och bra, dem är så dåliga så att dem är bra!.. Var riktigt mycket folk där och det är alltid lika roligt.
Efter det cyklade jag mad Frida bak på och Emma hem till dem. Frida skulle med bussen. Jag satt kvar vid Emma tills dem andra kom hem. Åt riktig god mat i väntan där. MUMS! ni får säga till nästa gång ni äter det för då kommer jag på en gång! :)

Nu sitter jag här helt själv vid Natta och väntar på att dem skall komma hem.
Har varit på kalas vid morfar idag, han fyllde år igår vilket även faktiskt Lotta gjorde. Grattis till er båda!  och kom ihåg om du vinner en massa pengar skall jag få en häst Lotta!
Har hyrt tre filmer som vi skall se ikväll...

får leta igenom Nattas dator efter en fin bild, för visst är inläggen roligare då ! eller iallafall lite! :D
image32
Natta med sin polle

Fårö

Sitter här hemma nu igen efter ett dygn på Fårö. Jag och Frida är nog bland dem sämsta festfixarna i världen kan vi konstatera efter gårdagen iallafall. Men inte hade vi tråkigt för det! :) Det kom ju iallafall 5 personer till utöver då Mig, Natta och Frida. Men sedan hittade vi några trevliga typer längre bort på starnden också! Samma plats som förra årte fixade vi ju också, det var dock inte klippt där men vad gör det? för mig var det ju bara bättre eftersom jag hade glömt liggunderlaget! :P Men nästa år har vi iallafall bestämmt att det skall planeras MINST en månad innan, och vi skall inte betala 250kr för en natt på campingen! Det roligaste var ju att Ankan och hans familj också var där i år! vänner från förra året prickar in precis samma dagar som vi på fårö, vilket sammanträffande

image28
En fin väderkvarn, påväg till färjan. Nu känner man sig som en riktig turist!
                 
image31          image30
Frida                               Nathalie

Men vad hände nu med vädret?! Nyss sol och nu häll regn. fan, ikväll skall det ju vara fint väder! det är ju Smaklösa på Mix Ranch! :) Tradition i repris där också!

Per Gessle

Igår var jag och Natta på stan efter att vi kommit hem från Sjauster lr vad det hette. Hittade ett par skor, ett par jeans, och en tröja. Välbehövling allting! Sen var det (hem) till länna för att äta och göra oss i ordning!
Vid 19 drog vi neråt igen och då var siktet inställt på Östergravar! Vilken kväll vi fick! Underbara människor runt oss(ett par damer i medelåldern som absolut hade bestämt sig för att han skulle se dem!) :) Många bra låter man sjöng med till och några mindre kända spelade han. Jag måste nog säga att han är en av Sveriges genom tiderna bästa artist! Vilka hittlåtar han har gjort! En underbar kväll vi kommer att minnas länge!

Per Per Gessle! Gessle Per Gessle


En halt Emelie

Den här helgen har det bara varit en massa hästar hit och dit. Maxi blev ju halt så jag kunde ju inte hoppa henne på tävlingen, men då kunde jag ju hoppa Malou tänkte vi, men det fick jag ju inte. Sedan så fick jag erbjudandet att hoppa Merilyn och det tackar man ju inte nej till. Men igår när jag och Unica precis hade hoppat första klassen  och jag skrittar av henne(jag går igemte) fallet hon omkull mitt på mage, när hon väl skall upp igen så råkar hon sparka mig med ena bakhoven rakt på mitt ben. förstår inte vad hon snubblade på för det var på plant gräs :S men jaja, jag är lite blå(vi kylde med en gång) och otroligt stel och öm! :/  Så det blev ju inte så mycket tävlande för mig den här dagen iallafall, det kanske inte var meningen heller eftersom allt gått åt pipan sedan i torsdags!
Så idag har jag bara varit funktionär, hästskötare och publik.
fått lite färg nu iallafall, snygg rand på ryggen :p
Längtar till Torsdag ! Fårö då som gäller för alla.

MaxiBåde jag och Maxi halta

fan, helvetes, jävla skit !!

Varför händer det här nu?!  Igår när jag var ute och red på Maxan så plötsligt när vi var påväg hem, börjar hon halta som fan. Hon kunde änns inte sätta ner benet! jag trode att någon sena eller så gått av för det kom på ½sekund. Det första jag tänkte var -Nu får vi ta bort henne! Ringde till pappa, han fick komma med transporten och hämta oss. Jag höll mig lungn till det att jag ringde till Rebecca, då brast allt... Så som jag lät trodde hon att benet var av eller något, men så illa är det inte. Helén och Lotta lät minst helt chockade när jag ringde. Lotta trodde någon hade dött, men det var ju vad jag trodde skulle hända!
Maxi har fått stått på box, så hon inte rör sig så mycket. det har blivit bättre men det är inte bra. Skall ringa till ATG-kliniken nu vid 8.
Fy, nu till våran egen tävling och allt! vi som skulle tävla i tävlingsklass! Men jag hoppas verkligen hon blir bättre snart! :'(

image11

snart sommarlov!

sitter här på jobbet näst sista dagen och bara längtar till att få sluta imorgon! Nästa vecka händer rätt mycket, eller det börjar imorrn, då kommer Rebecca ut med Zevs så skall han vara i Stenkyrka i helgen, för det är ju SORKs lokala hopptävling lördag och söndag. men imorgon kväll skall vi bygga upp banan, tvätta hinder och göra fint.

På tisdag är det ju Per Gessle och det kan man ju inte missa! har dragit med mig en massa folk :).

Onsdag är det möte om Allsvenskan i höst, både dressyr och Hoppning + både Ponny och Ridhäst för min del, hur skall jag hinna med att träna då??

Torsdag är det fest på Fårö! boka upp ALLA!!!! ingen får missa det. Jag tror iallafall att torsdag blev bestämmt igår?! :p

Fredag är det smaklösa i Stenkyrka tror jag. aja, natta har nog koll på vart det är.

Lördag långritt??? det är inte bestämmt ännu, får väll se om det blir något av med det, har ju planerat det nu flera år men inte blivit något.

Måndag-Tisdag dressyr-träningsläger :) trevligt, trevligt. bara men folk man trivs med :)

Äntligen klar med startlistor och häst/ponny-förtäckningarna! Hållt på med det nu 7 timmar/dag i två dar. 14h! fy tusan vad jag är duktig! haha, fast Lotta har ju hjälpt till lite också!

image23

Avundsjuk !

Jag får sitta här inne i kylan på jobbet. Medans ni som är lediga kan packa era väskor och dra iväg till stranden! Fy vad världen är orättvis ibland. jag har ju iallafall konstaterat att klimat anläggningen fungerar här på geab (det är svin kallt här) Det man får tänka på är ju förstås pengarna man får, annars hade det varit outhärdligt att sitta här.

Jag hoppas verkligen vi kan hitta en helg som vi kan åka till fårö sammtidigt på Frida, jag börjar bli orolig nu för att vi inte kommer att göra det! :S Men det får dock inte hända!

Här är det lungt idag, har gjort allt som skall göras, nu är det bara skitarbetet kvar, som egentligen inte änns är mitt jobb. Men, men vad skall man göra då?

10 minuter kvar till lunch! vadå att man sitter ute och solar en hel timme! :)

image22 Tänk om man var ett vetekorn, då fick man stå i solen hela dagen lång!

sommarfest

sitter här och väntar på att klockan skall ticka lite fortare så att vi kan åka någon gång. ikväll är det sommarfest med bro. grillat lam och godsaker, mums! Har dragit med mig Natta, och hon skall äta som en häst ikväll, för ovanlighetens skull. :) haha.
vi var ute och red tidigare idag. Maxi var rädd för allt som vanligt. lite jobbigt.. tog en tur ner förbi Lickerhamn, vad folk det var där då, det kryllade ju av människor överallt.

Fredagen den 13 Juli

jaha, då är det fredagen den 13. har inte hänt något hemskt ännu iallafall, och hoppas att det förblir så!
Idag har jag bytt rum på jobbet, från ett litet till ett rätt stort med ett gigantiskt skrivbord. Nästa vecka är jag själv. Alla har typ gått på semester. mycket att göra, men det skall nog ordna sig. Helt slut i benen efter allt springande fram och tillbaka med grejer, datorer, pärmar osv...

Vet inte riktigt vad jag skall hitta på ikväll. får väll se vad som händer. skall iallafall till stallet om en stund. just nu sitter jag och lyssnar på Nelly Furtado på hög volym! imorrn skall jag iallafall på sommarfest med bro ok.

Igår var det klubbtävling i SORK. gick rätt bra. jag och maxi vann och på unica kom jag 3:a. inte så dåligt med tanke på att varken jag eller hästarna tränat på drygt 2 veckor! nästa tävling blir SORKs lokala hopptävling den 21-22 juli. och jag och maxi får ju rida i Tävlingsklassen för vi är ju uppklassade! jippi!

image21

Fredrik Böhling

inte hänt så mycket särskillt på senaste tiden. samma visa dag efter dag. Sun up, sun down the same old same... 

dock igår hände något som inte var allt för roligt! var påväg med Maxi ner till ridhuset. så kommer de 2st motorcyklar. den första drar förbi oss i full karriär när han ser att maxi är skit rätt(hon stod och hoppade uppåt och åt sidorna). Jävla pucko! är man helt dum i huvudet eller, den andra stannade iallafall och kollade vad som egentligen hände, för jag och maxi drog ju omkull i diket och där låg en el-tråd! tänk om hon stulle ha fastnat, då hade det varit att ringa nödslakten med en gång! En det har ju inte hjärnor iallafall!

sedan på lektionen för katja gick hon ju orent. fan, om hon är skadad igen! hoppas det bara var en lätt sträckning eller något sådant!

så ikväll skall jag rida lektion Fredrik Böhling (landslagstränare i dressyr för ponnyerna)! så jag hoppas innerligt att hon är bättre!



nej, nu skall jag och Maxan flytta ut till Vall för ett tag :) trevligt värre, haha.

6 juli

idag har det inte hänt så mycket. gick upp, fixade i ordning mig, åkte till stan, började jobba 07. fika 08,30. lunch 12. drog till pasta vagnen och köpte en dagens -ädelost och skinka. mums.

när jag slutar skall jag och Rebecca nog på stan. om hon slutar då också, hon hade ingen koll igår riktigt. Hon skulle ha något till bröllopet imorgon och jag är i ständigt behov av nya kläder :)

igår var jag ledig här ifrån, hovsagaren skulle komma. dock en halvtimma försent och han bryr sig inte om det! tyckte att han iallafall kan dra av lite på priset då! men nej, vi låtsas inte om det istället!
hoppade sunnie och maxi för ragna igår gick rätt bra. jag och Sunnie stannade väll bara iallafall bara på hälften av alla hinder! med maxi gick det skit bra som vanligt. Ragna tyckte hon har blivit jätte fin, musklad bak, och ett mycket bättre steg bak. samt att jag faktiskt har börjat rida mycket bättre också :) jippi.. allt slit ger äntligen resultat.

imorrn skall jag in till stan och sitta på hästtävlng hela dagen. måste ju se Ragna hoppa! hejarklacken är på plats då alltså! hon skall väll hoppa i klasserna 1,20 och 1,30 tror jag. hon är ju med alla 3 dagarna på Marilyn.

får väll fortsätta jobba lite till nu, så att ingen börjar klaga snart.

3/7

Sitter här på jobbet och har ingenting att göra. Janne hat gått för dagen och jag har gjort klart det jag skulle göra för idag och i morgon faktiskt. så nu får jag väll sitta här och softa till halv 3 då det är fika en halvtimma sedan slutar jag :) får väll se vad jag hittar på imorgon då.
Rebecca kommer hit och hämtar mig strax efter 3. då hon också slutar. så skall vi åka ut till Kappelshamn, styrelse möte hemma vid Annika idag. skall bli roligt att få hennes lilla fölunge Jack Sparrow! kan ju gissa vad det namet kommer ifrån. en av de bästa filmerna som någonsin gjorts kanske?!

image20


i helgen är det de nationella tävlingarna! :) roligt, roligt. kommer ju så mycket duktiga hoppryttare till ön då.
så är det ju 2-dagars i orientering också. i klinte någonstans tror jag om jag inte har helt fel. får väll åka ut någon dag och agera support där också :P 

hög på dressyr!

kom hem har ridit för Katja ikväll. Det gick så jävla bra!!! har aldrig suttit på en häst dom går så bra förut, och tänka sig att det var min polle dessutom som kändes som en OS-häst. :) Maxi var 3-4dm kortare i kroppen, lätt i handen, jag kom på hur jag skall rida henne så att hon går rakt men ändå ställer åt sidorna. ALLT stämde verkligen både i skritt, trav och galoppen. nej, jag kan helt enkelt inte sluta tänka på det och man blir så glad! det är en farlig drog det här som kallas dressyr!

image18
Jan Brik och Briar. Jag och Maxi var minst lika duktiga som världsettorna!


idag har jag varit väldigt duktig också, jag har nämligen tvättat och skurit hästtransporten ren. tog väll en sådär 2-3timmar bara, jag var minst lika blöt som den iallafall när jag var klar :P

Jobbat som vanligt idag också 07-15. det var riktigt tungt att komma upp imorse. Usch! det är bland det hemskaste som finns att behöva gå upp när väckarklockan ringer!

heldag med tävlande.

idag har det varit hopptävling i Bursvik hela dagen! åkte hemifrån klockan 07,00 och kom hem för en kvart sedan ungefär. Helt slut är man, men det är väll rätt bra. Gått super bra! plockade 3 rosetter av 4 möjliga! :)
Resultat:
Unica Lad
L:D (80cm) felfri.
L:C (90cm) ett nedslag. attans jag som ändå blev varnad för det hindret, att det var många som blev flacka och rev just det. Men det blev dock inte vi utan Unica lyfte bara inte på benen.
Maxi:
90cm felfri
1,00m felfri! JIPPI! Nu får jag vara med och tävla för att jag är uppklassad!!! slipper tävla unghästklass med henne längre :)

om man sumerar dagen så var det en mycket, mycket lyckad dag. synd bara det dära med Unica, men vad fan sånt måste ju hända. det skulle ju inte vara roligt om vi aldrig gör fel.

Har fått en massa bilder från Maxis uppfödare från när hon är liten bebis. kan man bli sötare?! nej, jag tror faktiskt inte det...

Maxi som liten 1
Maxi som liten bebis tillsammans med mamma Lanett.

Maxi som 3åring
Maxi som 3åring.

jag tror att jag sitter fast
Hjälp! jag tror jag sitter fast.

det tar på krafterna att busa
Det tar på krafterna att busa hela dagarna

Maxi liten och mörk
maxi ung och mörk.

RSS 2.0