valborg

jag nu var det valborg och kungens födelsedag igen då. Det tycker jag är ofta på året eller har jag fel?
Idag har jag varit och tränat i gymmet. sen så var jag nere på öra, näsa, halsmot. dem kollade på stämmbanden. Det har blivit bättre men inte helt bra. så jag skall kanske opperera in en plastbit i halsen eller typ få en spruta i dem som stimmulerar dem. äsch jag förstod inte riktigt iallafall. Men det skall inte göras förrän efter sommaren. Så det är ett tag kvar.
Nu skall jag väll ta och gå med pappsen upp till Stenkyrka och se på maj elden och sen efter gå till folkets hus och se på små stjärnorna. Emma skall sjunga Linda Bengtzing :)  hon skall vinna! heja, heja, heja EMMA!

nu skall jag kila. hej.

fy för båsor..

Idag är det sommar! iallafall om man räknar efter på graderna. Idag har jag bakat kakor jätte gott :) och så har jag varit i stallet. Var ute en kort prommenad men Hennessy, hon går ju så fort så att man inte hänger med! Så man orkar inte gå så långt och länge. Fast jag kanske kan anlita någon löpare/orienterare som kan ut och springa med henne i skritten :P Jag fick världens blåsa på hälen också! ajajaj, och jag som alltid har compid-plåster hemma, men va fan dem var ju slut!!! Så nu kommer jag inte kunna ha skor förrän imorgon då vi får köpa det...

planterat blommor

fint väder idag också, wiii! Det får det gärna vara nu i 5 månader till, sedan bli regn, blåst och höst igen. men om det ändå (för böndernas skull då) skulle regna så får det göra det på nätterna. nog tjatat om vädret för idag.. Igår var jag på US möte vid Nathalie. Vi planerade övernattningen den 9 maj och så skrev vi frågor till festen imorgon
Idag har jag planterat blommor i krukorna nedan för trappen. Jag hoppas dem blir fina när dem blommar. Det blev färgerna rosa, lila och vita. Jag har skickat pappsen att köpa kläder till mig, hoppas han fixar det provet. Men han har ju fått, storlek, plagg, färg och affär så det fixar han nog. :)

Ikväll, ikväll, ikväll är det till Nathalie som gäller :) Roligt, roligt! men vi måste ju orka upp imorgon bara, för det är ju arbetsdag och sen på kvällen är det fest! jaja, jag får väll ta och hoppa i duschen nu så man luktar lite gottigt till kvällen. so long.


Torsdag

Idag blev det en tidig morgon. Har varit på spirometriundersökning. Det vet jag inte riktigt hur det gick, men hon sa iallafall inget om att det var dåligt, så det är väll bra??  Gick nerförbi barnavdelningen och hälsade på lite och sen tog jag prov.Har också varit och tränat idag på gymmet. Jag har sån träningsvärk från i tisdags så jag kan knappt röra mig. :P Nu har jag just lagat mat till pappsen sen så har jag gjort en kladdkaka också till US mötet ikväll.
Nu får jag nog ta och sätta mig ute på baksidan och sola lite. Det är ju så fint väder. Man blir så glad över att solen vill visa sig lite :)

image112













Hennessy

Ja, jag tror att det blir perfekt med Hennessy! ja, så heter hästen jag har varit och kollat på idag. :) Hon var jätte snäll och super kelig. När man tog ett steg bakåt så gick hon efter och så la hon mulen på axeln och bara -Klappa mig mera! Svart, lagom stor, runt 1.60cm. Jag hoppas det blir super bra, det tror jag. Vi får se när vi hämtar hem henne. Kanske nästa vecka. :)


kolla på häst

Ja, häst nörd som jag är så skall jag faktiskt åka med lotta och se på en häst idag! Jag tror det kan bli jätte bra. :) Den är inte igång, men som sagt det är ju inte jag heller så vi kan ju sätta igång varandra! Ja, jag bara längtar, längtar, längtar tills lotta ringer. Hon skulle sova länge idag för att hon skall jobba natt inatt. Men snälla ring snart!

Igår var jag riktigt flitig, efter jag smort allt så fixade jag nere i källaren, så nu har jag ett helt eget hästrum där till och med. Jag satte upp hyllor och spikar och fixade. Det blev super fint. Jag är så nöjd!
Sen på kvällen var jag faktiskt nere i ridhuset och hoppade! Det gick jätte bra tyckte jag, efter men kommit in i det så.

Det blev mycket häst här idag men jaja, ni bör väll vara vana.
Nu skall jag gå och göra i ordning frukost sen sätter jag mig nog ute en stund på trappan :)
Skriver kanske mer sen om hur det går i stenkumla.

image111  Jag och min blivande polle kanske??

duktiga mig.

Idag har jag varit så duktig. jag vaknade när pappa gick upp 06.10!! och var helt klarvaken så jag gick upp och höll honom sällskap vid frukosten. När han åkte så hade jag inget att hitta på så då gick jag och lade mig igen. Det var svårt att somna men tillslut efter mycket räknande och många lamm över staketet så somnade jag. Sen vaknade jag kl.10. Då var carro påväg till stan och undrade om vi skulle hitta på något. Jag som typ alltid är i stan på dagarna, var ju inte det idag! och min buss hade redan gått. så det blev ju inget av med det. :( tråkigt.
Efter frukost så gick jag ner i källaren för vi har ju gjort i ordning där, med alla mina hästsaker. Så kollade jag lite och sen satte jag mig på trappen i solskenet för att putsa och smörja allt. Det är enda nackdelen med att ha mycket grejer. Det måste hållas efter annars så möglar det. Jaja nu är allt skinande rent iaf. Duktiga Emelie!

Funderar på att gå ut på en lång promenad i det fina värder. Sen tror jag att jag skall åka ner till ridhuset för att se när Emma, Lotta och Natta hoppar. :)

måndag

Idag har jag varit och tränat i gymmet, det gick rätt bra. 
Sen har jag sett på en av världens bästa filmer Narnia. Tänk att finna ett ett drömland, det skulle jag också vilja göra :)

Sen har jag varit i stallet och hälsat på. Pussie får föl när som hellst!
Såg också när Maya och Agnes red för Katja idag. Sen red Helen på Zantos, han är så duktig och skall ju gå 3års testet. Jag tror det kommer att gå jätte bra :)

Jo, när jag körde hem idag så möter jag en jävla idiot till människa. Jag såg inte vem det var som körde men det är någon här i trakten, för jag kände igen den som satt igemte. Jag var fan bara en decimeter från att frontalkrocka för den här jubelidioten körde i sick-sak över vägbanan.

Imorgon skall jag nog baka lite, det blir nog muffinsar, Undra vilken sort jag skall baka? Alternativen är:
- Banan/daim
- Daim
- Jordgubb/kanel
- Mozzarella/soltorkade tomater
- Mandel/hallon
- Blåbär med lemon curd
- Kladdkaka muffns
- Tosca
- Äppelfyllda

Nu måste jag se vidare på Anna Pihl, så bra serie! Jag vill också kunna prata flytande danska!

Giftemål! :)

Ja, nu har jag inte skrivit på ett tag igen det blir ju så när jag är i staden. Det är mycket som kommer ivägen...
Ja uppdattering på sista tiden då:

Vi i the gang har ju haft filmis-kvällis det var läskigt, men jag blev iallafall inte lika rädd som tove som trillade ur fåtöljen. :P haha! Kommer inte riktigt ihåg vad filmen hette typ - my little eye. eller något i den stilen.

Jag har faktiskt varit i skolan och hälsat på! Var och lunchade med Nathalie, Frida och Tove. Det var ju såklart fisk som vanligt när jag skall luncha med Frida. :P Sen var jag på min klass klassråd och Nattas klass handelslektion.

Jag har varit och pratat med doktorn och jag har fått en till medicin (typ D-vitamin) och så måste jag börja ta sprutor nu. Men jag kommer nog må mycket bättre av det så jag skall försöka med sprutorna iaf. Jag gjorde ett avtal med henne att jag slipper ta det på mig själv, så jag går bara till lassis så ger dem mig sprutan istället...

Jag har ju då tränat på som vanligt i gymmet. Nu framöver har jag 2ggr i veckan uppbokat där iaf.

Igår var jag och Natta o köpte glass på glassbaren. Sen gick vi och satte oss i almedalen, riktigt skönt! Nu har våren kommit på allvar. Efter det åkte vi till Emilie och planerade festen den 17maj! the gang igen såklart planerade, åt gott från tigris och pratade en massa.

Idag har jag suttit på balkongen och solat så att jag är röd som en tomat och så har jag två stora runda vita fläckar runt ögonen efter solglasögonen. :P sen har jag, mamma, matte, carro, albin, david och ida varit och ätit glass. igen för min del då! Där träffade jag Natta och Jakob. :) Ida härjade som vanligt och idag så skulle hon:
1. Gå själv hela vägen ner till hamnen. Man fick inte ta i henne för då la hon sig på marken och gallskrek! Så hon höll ju på att bli överkörd av alla bilar.
2. Klappa alla hundar hon såg.
3. Sen skulle hon BADA! ja, hon hade nog hoppat från kajen om inte matte fått tag i henne. Folk runt omkring bara skrattade för som hon härjade.

Men den bästa och roligaste händelsen på hela veckan är iallafall att Carro och Matte skall gifta sig! Den 6 Juni har dem varit förlovade i 10 år och det firar dem med giftemål! :D

image110

scones med jordgubbs-marmelad!

På lördag, på lördag, på lördag, på lördag! då är det filmkväll med the gang :)
Skönheten och odjuret + dunderklumpen. Ja, vi får väll se var det blir för filmer :P

Idag har jag varit vid jossan och fikat med nybakad scones med jordgubbs-marmelad och te, mumsigt värre. Det får vi göra om ofta! Vi skall på musikal imorgon "den hemlighetsfulla trädgården". Den läste Jag, Jossan och alla andra i 9D på solbergaskolan på engelskan, så det skall bli roligt att se den. Jag och Natta skulle egentligen gå, men hon kunde inte :/ Men vi tar igen det på lördag eller hur!

sedan åkte jag vidare till sjukhuset. Där gjorde jag en spirometri eller vad det heter. Jag fick först gå i rask takt 6 halvtrappor upp med en mätare på fingret som mätte puls och syresättnad i blodet. Det gick bra. Sen så gjorde jag en klok spirometri. Det gick väll sådär kom väll upp i ungefär hälften av det som var förväntad av en 18 årig tjej.

Jag har också varit i källunge och hälsat på Zola. Hon har det jätte bra där. Skitig och hårig, men det var jätte bra och fint där. Sen åkte jag, Emma och Lotta till Max och åt mat.

Inte något vidare inlägg men iallafall något.
Nu skall jag gå och se på Rent Hus.

förrästen jag har inte fått ett enda recept!! så skicka!!

Väder

Väder är bara väder, ändå har det så stark inverkan på mig. Det här oroliga men egentligen inte SÅ dåliga väder, är som fyllt av föraningar om sämre. Det smittar av sig. Får mig att känna en obestämd föraning om något som komma skall.Vad vet jag inte. Bara att det är något......sämre.
 

Skönheten och odjuret

Nej, nu vill jag se min favorit film - skönheten och odjuret!
Alla låtar är så bra!!! :) och så sitter man och gråter lite för att den är så sorglig och fin på samma gång!
Vilken låt är bäst? Jag kan inte bestämma mig. Här är iallafall några, men inte alla låter.

Låt 1
Låt 2
Låt 3
Låt 4
Låt 5

Vilken väg väljer du?

image107
Från ett vägskäl på västkusten.

Recept? Skicka!

Äntligen kan jag sitta vid datorn igen! Ja, för ni som inte vet är jag då i stenkyrka igen nu. Datorn i stan är helt omöjlig, förra veckan gjorde jag änns inte försöket att sätta mig vid den...

Ja, vad har hänt sedan sist då? jo, det har varit hopptävling i stenkyrka. I laghoppningen vann Nathalie och Linnea. :)
Jag har också varit och tränat en massa i gymmet.
Ridit en gång på Malou och en gång på Wulfs, haha och vet ni vad?! Jag hoppade med wuffe! visserligen 30cm men faktiskt en kombination och i dressyrsadel! inte det lättaste. Det var inte den bästa synen kanske men jag satt kvar iallafall :P
Sen har Jag, Natta, Jakob och Maya invigt galssbaren för i år. Smakerna blev Persika/Hallon och Viol. Det första var gott men av violen fick jag ont i halsen...
Jag har träffat Jossan, trevligt, trevligt.
Köpt massa katt grejer. :) Längtar, längtar, längtar till i början på maj!
Sen så igår åkte jag ut till Hablingbo och åt mat på magasinet, lasse gjorde maten som vanligt, och som valigt blev det super gott!

Just nu håller jag på att skriva recept. jag har rätt många nu men vill ha fler. När jag flyttar hemmifrån kommer jag iallafall få leva på muffins och andra bakelser.
Så skicka, skicka, skicka goda recept till mig :) Både på mat och godsaker.
     

RSS 2.0