I taxin påväg till Bromma nu. Jag måste ba...

I taxin påväg till Bromma nu. Jag måste bara säga att jag har verkligen några men trogna läsare, även fast jag uppdaterar dåligt ibland. Tack för det! Idag har jag varit på Huddinge igen. Mitt fredagsnöje som inte längre kommer att vara det för jag skall inte tillbaka dit förrän om ett år nu!! Jihoo! Jag får gå på läkaresök hemma i Visby istället. Hur skönt som helst att slippa flyga fram och tillbaka hela tiden. För er som inte läst på Facebook så blir vi snart tre i familjen. Vi har köpt en liten Dixie, en hund alltså! :) får hem henne om 3 veckor. Längtar!! Något mer roligt att berätta? Hmm.. Jo, jag och Hennessy flyttar från skrubbs imorgon. Det skall bli kul och spännande och förhoppningsvis kommer jag nu igång MYCKET snabbare med henne! Ikväll är det rally. Jag och Daniel kanske skall dit och kolla lite, pratade om det men vi får se. Imorgon är det Valborg och vad vi hittar på då vet jag inte. Det får vi också se. Allt blir så grötigt när man mobilbloggar men ni får stå ut för jag har ingenaning om det änns går eller hur man gör för att byta rad. Jag gör det i telefonen men i inlägget är allt i ett stycke som ni ser... Nu är jag framme i bromma. Hörs!


Idag är det mycket att göra. Nu skall jag ...

Idag är det mycket att göra. Nu skall jag först trycka i mig lite frukost. Sen raka vägen till sjukhuset för att ta veckans prover. Nu behöver jag bara ta prover 1gång i veckan! Hur härligt är inte det?! Sen är det stallmöte som gäller, spännande att träffa alla i nya stallet! Efter det raka vägen till nuvarande stallet för hovslagaren kommer. skall även longera henne idag är det tänkt. Nu får jag skynda mig!


God morgon världen! Idag är det precis som...

God morgon världen! Idag är det precis som de andra dagarna på sistone. Underbart väder och jag lyser med solen. Idag är det som sagt trav och jag skall dit och heja på Mandy. Blir lite mys med Hennessy också. Sen skall jag tillbringa dagen med älsklingen som är ledig hela dagen idag, vilken lyx! Det blir nog till att grilla ikväll. Det kan man inte göra för mycket.


18

Idag har jag fortsatt att göra vår och sommarfint i trädgården. Köpt sopsäckar och tagit upp alla lövhögar som jag räfsade ihop igår. Tror ni inte jag hittade igelkotten idag också då! Han hade krypit in i en av högarna jag gjort. Men jag gjorde ett litet hus till honom av en skokartong och så lade jag lite löv där i. Jag hoppas han kommer trivas där i sitt nya bo! ;)

Var en sväng förbi stallet också. Mockade och myste lite med H i hagen. Imorgon är det trav så då blir det nog ingen longering heller, men jag skall dit och se på när josses häst Mandy tävlar. Vi håller tummarna!
 
Ikväll har jag varit i väskinde och ätit mat och tårta. Jenny fyller nämligen år idag.



Igår tog jag av täcket på henne, naken häst=ännu mer vår!


17

Ibland fungerar det inte att mobilblogga, jag vet inte varför. Ibland skriver mobilbloggen inte ä eller ♥? som i förra inlägget vad hände där?! nåväl..

Idag har det varit underbart väder och jag blir då på sådant jäkla bra humör! kanske lite för bra till och med. Ett tag verkade det som att Daniel tyckte jag var jobbig när jag pratade så mycket. haha.

Jag vaknade relativt tidigt för att vara jag utan väckarklocka. kvart i 8 var det och jag var pigg som en mört, var det vädret? Iallafall så letade jag fram räfsan och så gick jag ut. Började med att klippa ner buskarna vi har, dem har blivit så fula när allt snö tyngt ner dem. Sedan började jag att räfsa ihop alla löv. Hur mycket kan man ha på drygt 10x10m trädgård? för mycket större är den inte.
Rätt som det är så tycker jag att det blev tungt och tänker att räfsan säkert fastnade i busken, jag tänker inte mer på det utan fortsätter. Sen ser jag ju att det är en igelkott jag räfsar!!!
Stackaren hade ju sitt ide där i busken med alla löven och jag kommer och förstör hans bo och väcker honom ut hans vinter-sömn! Tur att det ändå är så varmt som det är nu för annars hade han ju frusit ihjäl. Först låg han bara helt stilla och jag trodde jag dödat honom, men efter någon timme så börjar han darra hur mycket som helst och då tror jag ju att jag skadat honom. Men efter ytterligare några timmar vandrar han sakta men säkert fram och tillbaka bland våra buskar och letar mat. Det är ju faktiskt ändå dax att vakna snart.

Har också varit i stallet nu ikväll. Det märks att jag inte borstat Hennessy på några dar nu för idag fick jag av jätte mycket hår igen. Passade på att duscha henne också, tänkte att mer hår kanske losnar då! Sen longerade jag henne. Hon var mycket duktig idag, inte alls som sist då hon var galen. Det har något hopp och spark i början men sen så lungnade hon ner sig och lyssnade riktigt bra på slutet. Hon blev nog lite trött också. Jag skall försöka longera henne nu kanske varanan dag tills jag flyttar för då kan jag ju börja rida henne snabbare. :)
Testade även det nya pannbandet som jag satt på ett ihop-plock-träns. Blev jätte fint, limmade fast en fårskinnspuff på nosplattan också och oj så sött! 

En film på min vän 
 


Jag saknar min älskling! ♥

Jag saknar min älskling! ♥


Ikväll har det varit utbildning med sisu p...

Ikväll har det varit utbildning med sisu på lövsta. Imorgon är det ut och flyga igen. Huddinge några timmar för att träffa doktorn en halvtimma....


Tävling

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se


Gör det du med!


Idag när jag vaknade hade jag jätte ont i ...

Idag när jag vaknade hade jag jätte ont i revbenen/lungan på höger sida. Det är lite bättre nu men ännu känns det. Undra vad det kan vara. Jag har inte gjort något särskilt, kanske sovit i någon konstig ställning vad vet jag. Idag tänker jag vara med Daniel hela dagen. Man får nämligen passa på. Han har jobbat nu en hel vecka. Ledig idag sen går han på ikväll igen för att jobba natt en vecka, efter det är det dag en vecka till. Så idag kan vi umgås sen dröjer det 2veckor till. Klart vi ses varje dag men det är typ hej, god natt, hej då. Måste fixa 4 nya sommardäck till bilen också idag. Dem är precis på gränsen.. Jaja, nu är det väll dags att gå upp för lite frukost?!


Bilden är från igår.  Fina, fina Hennessy ...

img_2163 (MMS)

Bilden är från igår.  Fina, fina Hennessy som jag longerade igår. Hon var helt galen. Det gick bra att skritta men om jag ville att hon skulle trava eller galoppera så blev det bockningar, sparkningar, båda samtidigt, sken och stegringar. Tillslut stod hon bara stilla med svansen och huvudet så högt upp i luften det bara är möjligt och frustade som en hingst. (synd att jag inte fick med allt på film för hon såg ut som en rodeohäst) Det ekade över hela skrubbs, ingen som var där kan ha missat det iallafall. Jag skämdes. Överskotts energi eller vadå?! Jag sätter mig inte upp på henne på ett tag iallafall.. Nåväl, ikväll är det styrelsemöte i stenkyrka något annat är inte planerat idag så jag har en riktig slappisdag.


Vilket härligt väder det är ute. Förutom b...

Vilket härligt väder det är ute. Förutom blåsten då. Men jag satt i lä i stenkyrka och då blev det jätte varmt och skönt. Idag har jag varit och sett på lite hästhoppning precis som igår, dock var det ponnysarnas tur idag då. Emma vann en klass med flisan, jätte roligt! Har ju då som sagt varit i stenkyrka också. Pappa bytte däck på bilen och jag har stor städat den också. Så nu är den så fin min lilla bil igen. Alldeles strax skall jag bege mig mot stallet och pyssla lite med Hennessy. Men först skall jag städa upp lite här hemma. Ikväll står det pizza på menyn. Älsklingen tar hem det när han slutar jobba. :) det är så skönt nu när han jobbat på lilla båten. Då ses vi ju varje dag! Rena rama lyxen tycker jag det är att slippa vara själv hela veckor i sträck.


Idag får passaten fina sommarskor på sig!

img_4250 (MMS)

Idag får passaten fina sommarskor på sig!


Daniel Pettersson <3

Daniel Pettersson <3


Jag är så glad idag! En klump från bröstet...

Jag är så glad idag! En klump från bröstet har släppt. Nu drar jag och ser på hopptävling!


Sitter just nu i taxin påväg till Huddinge...

Sitter just nu i taxin påväg till Huddinge. Roligt att just jag skulle få en pratglad engelska igemte mig på planet. Jag som inte kan prata ett dugg engelska. Dock tror jag att hon märkte rätt fort att jag inte var så pratsugen så hon somnade istället, skönt för mig.. En fin och solig dag är det här i huvudstaden iallafall. Efter läkarbesöket har jag två timmar att slå ihjäl på Huddinge innan taxin går tillbaka till bromma och planet hem igen går vid 15. Sitter och funderar på vad jag skall laga för kvällsmat. Det lutar mot Tacos, det är ju faktiskt fredag!


6

Igår var jag riktigt hurtig om man jämför med andra dar. Det märktes igår kväll också då jag somnade som en stock och har inte vaknat till en enda gång inatt vilket jag annars gör typ varje timma.
Jag städade, lagade mat (köttfärspaj) till Daniel som jobbar sent på kvällarna nu, tvättade en massa, storhandlade, hann med en fika hemma vid Josse och var en sväng förbi Hennessy (hann dock inte borsta henne som tänkt så det får bli idag!).

Idag är det lite lungnare här hemma. Håller på att tvätta idag också, smutstvätten tar liksom aldrig slut.
Senare åker jag till stallet och pysslar med H och ikväll blir det kyckling, pommes och Café de Paris-sås (jag hatar ju bea så jag använder den istället!).

4

Idag har varit och tagit prov på sjukhuset igen med alla pensionärer som är där på måndagar. Det är hopplöst att gå dit på måndagar men jag måste ju. Jag fick sitta och vänta med 10st före mig och då kommer jag ändå alltså 10minuter innan dem öppnar änns och då är det redan lång kö. Men kommer man senare på dagen är det ännu längre kö, så jag står i den jävla kön varannan måndag med gubbarna..

ännu en lista...

Hur många hästar har du ägt?
1 ( )
2 (X) Zola Nygranne och Hennessy
3 ( )
4 ( )
Fler ( )

Vilken färg har din häst?
Fux ( )
Skäck ( )
Skimmel ( )
Svart ( )
Brun ( )
Mörkbrun (x)
Stickelhårig ( )
Isabell ( )
Black ( )
Annan ( )

Hur många sadlar har du?
1 ( )
2 ( )
3 ( )
4 (x) 1 Hopp, 2 dressyr, 1 allround
Fler ( )

Hur många träns har du?
1 ( )
2 ( )
3 ( )
4 ( )
Fler (x)

Hur många täcken har du?
1 ( )
2 ( )
3 ( )
4 ( )
5 ( )
6 ( )
Fler (x)

Hur många schabrak har du?
1 ( )
2 ( )
3 ( )
4 ( )
5 ( )
6 ( )
7 ( )
Fler (x)

Hur många benkydd/benlindor har du?
1 par ( )
2 par ( )
3 par ( )
4 par ( )
5 par ( )
Fler (x)

Hur högt har du hoppat?
Lägre ( )
50 ( )
60 ( )
70 ( )
80 ( )
90 ( )
100 ( )
110 ( )
Högre (x)

Har du ridit barbacka?
Ja (x)
Nej ( )

Har du ridit ut?
Ja (x)
Nej ( )

Har du badat med din häst?
Ja (x)
Nej ( )

Hennessy

Jag längtar efter sommar, värme, hästar, hästlukt, träningar, tävlingar, tidiga mornar och sena kvällar.








Sol, värme (i solen värmer det riktigt skö...

Sol, värme (i solen värmer det riktigt skönt) och ny vecka. Jag är på bra humör och livet känns lätt (lättare iallafall). Tänk vad lite vårväder kan göra! Men när det är såhär saknar jag också Hennessy mer än någonsin...


Tävling


God morgon världen! Idag har vi inget pla...

God morgon världen! Idag har vi inget planerat alls, alltså är det en riktig söndag. Jag ligger och ser på barnprogram "landet för längesedan" det såg jag alltid på när jag var liten också. Det blir nog en tripp till stenkyrka idag iallafall Daniel skall fixa det sista på bilen, den skall ju besiktas imorgon. Nu dags att ta tag i dagen!


Hingst

Sitter och kollar på hingstar. Jag är ju en riktig nörd när det gäller det.
En av dem absoluta favoriterna trotts sin ålder!

Feliciano 823
e Irco Marco 662 (Irco Polo 1 Stb-Sportman 1491 NWP)
u Felicia 12859 e Utrillo 432

Född 1986, brun, bls, vtul, 4 vtff, 167-22 cm
Prem Elit

Feliciano placerades som nr 16 internationellt 1998-99. Feliciano har ett stort antal avkommor som segrat i unghästklasserna och upp i svår internationell klass. Ray Ray seger Scandinavian Open 2003, Fetcher N 1134 seger Breeder’s Trophy 2008, Hip Hop 1045 11 vinster och 25 placeringar i svår klass, Isaac internationell topphäst i hårdaste konkurrens. 

Vill du läsa mer finns hemsidan till Möllerup här 

2

Idag är det verkligen vår i luften! Härligt!
Har varit ute i stenkyrka och umgåts med pappa och findus lite. Åker troligen ut imorgon också.
Just nu sitter jag och väntar på att maten skall bli klar. Älsklingen jobbar för fullt i köket, kan jag få det bättre? Det tror jag knappast! Spätta, potatis och smörsås blir det ikväll.

RSS 2.0