1, 2 och 3

Jag kom nu ihåg vad det var jag önskade mig!
Grey´s Anatomy boxarna! :)
image93

...

Sanningen är ond, sanningen är obekväm och för det mesta gör den ont.
och den gör ont särskilt om det träffar en öm punkt.
Men ibland måste man säga sanningen, om man inte har något annat att komma med.
och ibland säger vi sanningen bara för att vi inte kan stå emot den.
och för att vi är skyldig någon det lilla.

glömsk, näha..

Varit vid synsam idag. Skulle beställa linser och så. Så snart kan jag se klokt igen :)
Imorgon skall jag till kappelshamn och se på film, skall bli trevligt och se hur det gick för tjejerna i ponnyallsvenskan, som jag också egentligen skulle ha varit med på!
Nu är det iallafall klart, nästa lördag är det melodifestival kväll hemma vid familjen slite. God mat, bra underhållning och sällaskap, precis vad jag behöver.

igår kom jag på något mer som jag önskade mig i present, men det har jag ju självklart glömt nu! jaja, uppdaterar om jag kommer på vad det var.

du är viktig..

Du är en del av någon anans upplevelse...

blås och rusk...

Fy, vilket väder det är... Man blir ju bara depremerad av att se ut! Höll på att blåsa bort när jag gick ut. Det ser ju inte ut att bli bättre heller, imorgon skall det börja blåsa igen och i helgen varnar dem för storm igen.
Ikväll har jag varit vid Jocke, Jenny och Adam. Brorsan fyller ju år imorgon, så dem bjöd på mat och tårta ikväll. Av oss fick han en sandwich-grill och en kaffe-kvarn.
Var på stan och fikade med Rebecca idag också, riktigt trevligt!

En sak har jag kommit på som jag önskar mig i 18års present. Mamma Mia biljetter, Dem kommer ju till Skandinavium och Globen i sommar/höst någon gång.


25/2

ibland kan man undra varför jag har fått en andra chans? man kan väll säga att jag har haft en otrolig tur, att min skyddsängel har funnits vid mig hela tiden. Jag blir så arg när man tänker på hur orättvist det är. Alla A-lagare som sitter på stan och super ner sig, och alla knarkare. Dem lever och blir hur gammla som hellst, fast så många barn och unga får hemska sjukdomar, som canser och dör. Det spelar ingen roll hur nyttigt du äter, eller hur noga du är med träning och hälsa. Så jag säger bara det, ät vad du vill och lev lyckligt. Umgås med dina vänner och släkt. Var inte så lång synt. Helt enkelt lev livet som just du vill. Jag tror starkt på att ett gott skratt förlänger livet!

Idag har det inte hänt så mycket. på sjukhuset tog vi bara blodtryck, fick mediciner och åt. det är ju sportlov så det var typ tomt på personal där. många är väll lediga.
Imorgon är det mycket. Jag skall till loggopeden, sen så skall vi ha möte med neuroteamet, det är ju dem som skall ha hand om mig och min träning sen när jag blir utskriven.
Jocke fyller år på onsdag, men vi skall dit imorgon på mat och fika. det skulle nog bli spagetti och köttfärssås och så tårta förståss :)
image90


Senare ikväll skall natta komma hit. vi skall se på film. har hyrt två stycken. "Råttatouille" och "Underbar och älskad av alla."
image91
-Hej då!

sanningen

Här kommer sanningen om sanningen. -den gör ont, så vi ljuger.

kändis?

Ja, då var man väll lite känd iallafall! :) I onsdags var jag med i Gotlands Tidningar, ett jätte bra repotage. Sedan i Torsdags var jag på löpsedlarna i Aftonbladet, var även med i Expressen. Tro det eller ej men igår vaknade jag av att någon ringde och det var ingen mindre än Sveriges Radio som ville ha med mig i deras efermiddags program med Lotta Bromé. Dock blev det ju lite svårt då det inte kommer att höras något då  jag bara kan viska. Men dem skulle höra av sig om en månad eller så då kanske jag har rösten tillbaka.

Igår var Malin, Jossan, Emelie och Leif hemma vid oss. Jätte trevligt! Ni kan komma varje kväll tycker jag :P Fick en present av klassen, min perfym Britneys Fantasy, tack så jätte mycket HP06c!
image88

Det är så skönt att få besök, det är ju s tråkigt att bara träffa mamma, pappa och sjukhuspersonalen dag ut och dag in..

Nu när jag kom hem fick jag se att jag fått en present från Geab, eller från den avdelningen jag jobbade på i sommras och den sommaren innan det också. Alltså från Nätharknaden :) Det var blommor och the Cardigans nya samlings skiva.
image89

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer är iallafall i Stenkyrka nu en vecka framåt. Skall kanske ut och övningsköra imorgon, kanske en sväng förbi slite och company.

Ikväll skall väll jag och pappa slappa framför TV:n, kanske se a lot like love, det var länge sedan jag såg den, kommer inte riktigt ihåg vad den handlar om.

hörs gott folk!

GT

Ja, nu är det ett tag sedan jag skrev igen. Den här datorn är ju så seg så man får psykbryt när man sitter här men nu har jag mig tagit tiden iallafall. Dagarna på lassis är väll som vanliga, jag tränar på. Idag hade vi en vårdmöte om hur det skall bli när jag skrivs ut senare. Det blir väll inom en snar framtid.

Igår var expressen här och intrevjuade mig. Det gick bra tyckte jag. Det kommer nog i tidningen i morgon, Onsdag eller på torsdag, Kan bli en första sida sa dem :P

Idag har GT varit här på intervju och det gick också bra. Det kommer i morgondagens tidning det vet jag med säkerhet iallafall. Jag har fått skriv förslaget nu. Det låter såhär:

Hon är 17 år och hennes liv har börjat på nytt.
I höstas var det nästan slut.
Emelie Westfält i Visby fick ont i foten. En stukning sade läkaren.
Men lite senare stannade hennes hjärta. Hon hade fått en blodpropp.  

Emelie Westfält i Visby har precis börjat gå igen. Hon pratar med en svag viskande röst. Stämbanden är skadade efter slangar och operationer. Hela hennes kropp visar spår av en lång sjukhusvistelse, med åtta operationer. Hon har ärr på hela bålen och en grop i halsen efter respiratorn.
Emelie har varit så svårt sjuk att läkarna på thoraxkliniken på Karolinska lasarettet i Solna vid minst ett tillfälle faktiskt meddelade hennes föräldrar att de inte skulle klara hennes liv.
Men hon lever i dag och är på väg tillbaka till sitt gamla intensiva liv som bland annat tävlingsryttare. Men skolan måste hon gå om, hon har missat för mycket.
Det var i maj som Emelie fick p-piller, eftersom hon hade så svåra menssmärtor. På ungdomsmottagningen frågade de om hon hade blodpropp i släkten, men det hade hon inte.
En augustimorgon vaknade hon med svullen och blå fot. Hon gick till vårdcentralen på Korpen efter någon vecka. Stukning, sade läkaren och lindade foten.
Och det trots att Emelie luftade sin oro för blodpropp.
Efter ännu en vecka fick hon ont i höften, på samma sida som foten. Men smärtorna gav med sig.
Den 18 september blev hon akut sjuk i bussen till skolan. I ambulansen fick hon sitt första hjärtstillestånd. Röntgenbilderna visade att hon hade en blodpropp som blockerade båda lungorna.
- Läkarna sade att hon inte skulle överleva i Visby, men kanske inte heller transporten till Stockholm, säger mamma Susanne.
Men hon kom fram. På plats på thoraxkliniken lades hon, nedsövd, i hjärt- och lungmaskin. Högra hjärtkammaren hade slutat arbeta. Respiratorn andades redan åt henne. Lever och njurar hade också slutat fungera.
- De sade på kliniken att de aldrig haft en sjukare patient, säger mamma Susanne men tillägger:
- De sade också att hon var en riktig stridis!
Efter elva veckor i Stockholm kom Emelie tillbaka till Visby i december. Då behövde hon fortfarande dialys för en av hennes njurar fungerade inte helt. På julafton fick hon sin första permission hemma.
I dag tillbringar hon sex timmar om dagen på lasarettet för att träna upp kroppen. Hon är på god väg tillbaka till sitt gamla liv.
Emelie och hennes mamma är övertygade om att det var p-pillren som orsakade blodproppen. En familjemedlem har anmält läkaren, som konstaterade en stukad fot, till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Familjen undrar om blodproppen i lungorna kunnat stoppats om läkaren gjort en noggrannare undersökning på vårdcentralen.
Emelie själv vill råda alla unga flickor, som hamnar i en liknande situation, att inte inte vara rädda för att ställa krav.
- Om ni tror att det kan handla om blodpropp så stå på er och kräv att de gör ultraljud!
Emelie som själv ställde undan rullstolen för två dagar sedan har skaffat sig en dyrköpt erfarenhet.
- I början var jag besviken och undrade varför just jag skulle drabbas. Men nu har jag slutat med det och nu vill jag se framåt.
I förra veckan satt hon för första gången upp på en häst igen.
Hon vill tävla igen.



Det har väll inte hänt något annat särskilt. I helgen har Carro, matte, albin, david och ida varit här. Igår var Jossan här en stund. Så jag har inte haft så tråkigt..

Jo, en sak som är tråkig är att zola inte gick igenom vet.besiktningen. Hon är kroniskt halt på ett bakben och kan inte tränas överhuvudtaget. Hon kanske håller till 1-2 lugna pass i skogen per vecka.. Jag vet inte vad jag skall göra. Om inte hon saom har henne nu vill ha henne för jag får ju skänka bort henne isåfall så får vi ta bort henne, men det vill jag ju helst inte. Hoppas hon vill ha henne som sällskap eller kanske ta ett föl efter henne. :)

Tiffanie

Idag har varit en bra dag. Jag har varit ledig från sjukhuset och så har jag varit i stallet! Red för första gången igen efter att jag blev sjuk. Tiffanie var ju inte precis som att rida Maxi men hon är nog en bra häst att börja lite smått på. Skall försöka att komma igång nu en gång i veckan. Lotta och Judit hjälpte mig. Tyvärr kan jag inte lägga in någon bild på mig och tiffanie för bluetooth fungerar inte :/

jag är nog en liten härmapa...

Nu har jag tagit efter frida lite, fast bara lite! jag har adopterat en liten häst istället för en gris då.
Maxi såklart. hon tycker mycket om äpplen och att bli borstad av alla läsare.

XC90

image87

kanyl

Idag har varit den värsta dagen på länge! Fan vad jag hatar sprutor och kanyler och allt därtill! Det känns fan bättre att operera både hjärta och lungor än att ha en kanyl i armen! Det började imorse med att jag skulle sätta den dära jävla saken i armen och ta prover, sedan få kontrastvätska för att se hur bra njurarna fungerar. Jag tränade och åt lunch sen åkte jag hem. Sov hemma till 17 sen var det in till lassis igen för att ta fler prover och ta bort kanylen. Äntligen kan jag böja på armen igen! Har inte kunnat det på hela dagen. Det är inte roligt att vara sjuk när min största fobier är blod, sprutor och kanyler.

Skall se på TV3 serie sjukhuset ikväll. det handlar ju bland annat om en som är rädd att han fått en blodpropp i benet. då kanske jag får se hur den undersökningen egentligen skall gå till!

Imorgon skall jag till stallet och rida! JA, äntligen kan det bli lite normalt igen!

11 februari

Nu har jag inte skrivit på några dagar och det beror på att jag varit i stan. äntligen fungerar hissen igen.
Så ja, vad har hänt på sistone då? Jag har beställt skorna och en typ lila klänning till sommaren. Så har det varit årsmöte, bowling och pizzabuffé på kanonen med sork. I lördags satt jag ute och solade i mitt duntäcke och tro det eller ej så fick jag en rand av solbrillorna :P Jag har bakat muffins som jag bjöd Rebecca och Lotta på. I söndags så var vi ute och åkte bil hela dagen nästan. först till fide och kolla till huset så det inte varit inbott och kika eftre råttor, usch! Sen åkte vi till kate i hablingbo och åt mat på deras restaurang. Blev erbjuden jobb i sommar där, men i sommar skall jag bara vara ledig och glassa! Åka till sälen en vecka med matte och carro m.m. På söndags kvällen kom jocke, jenny och adam och åt mat med oss, så såg vi på -fem myror är fler än fyra elefanter :)
Idag blev det inget bad. sjukgymnasten var sjuk. så jag har varit och läst engelska, varit ute och gått med Pia och Frida, så spelat coronge(lr hur det stavas), fiskat och gått med grodor på huvudet. Vi låter inte så normala men jag lovar det är vi :P

Här är bilen jag bara måste ha! Volvo XC90 så snygg!
image85  image86

mina (snart)

Ett bara MÅSTE ha till sommaren !!!

image84

Kladdkaka-muffins

Idag har jag inte haft en lugn stund. kommer att somna tidigt ikväll! först var det korpen till logopeden som gällde, hon skall hjälpa mig att träna upp rösten igen. Jag har som en förlamning i stämmbanden. Men dem säger att det skall bli bra och att jag får rösten tillbaka iallafall.
Sen var det skolan, jobbade engelska som vanligt oregelbundna verb, som jag inte kan, fy varför måste det vara så krongligt och inte samma hela tiden?! Det fattar inte jag. Om jag skall åka utomlands där dem inte fattar svenska skall jag ha med tolk!
Efter det stod Monica sjukgymnasten och väntade. Vi gick upp till sjukgymnastiken och hade en sorts hinderbana.
Sen var det lunch och då kom Jocke. Jag skulle ge han en "fullmakt" för annars kan han inte göra anmälan. Så pratade vi om Expressen och jag gör nog den intervjun.
När han gått så satte vi igång att baka kladdkaka-muffins. Oj, vad goda dem blev, så jag bjöd Personalen och Frida såklart. Lotta hade ju sån otur så hon var ledig :P och Natta, jag fick receptet så nu kan vi bli proffs på muffins!

image83

Fettisdagen

Idag skall man äta semlor och det har jag ju självklart gjort, fick det på lassis, men jag tog då bort grädden såklart! Idag har jag badat, det gick riktigt bra att simma idag! Jag sjönk inte som en gråsten iallafall. Sen har jag varit på en fotvårds behandling. Inte det roligaste då jag hatar fötter och specielt när någon tar i mina!
Har as ont har nog urinvägsinfektion! skall ta prov imorgon och kolla.

När vi åkte hem såg jag plötsligt Natta gå där på vägen, så hon fick lift hem, en liten bit iallafall.

skriver kanske mer sen.

Pratade med Jocke just. Expressen har hört av sig och vill göra en intervju med mig. Får se hur jag gör, det kan ju vara bra att informera folk av vad som kan hända. För jag vill inte att någon skall utsättas för det jag har varit med om!
image82
Om en vecka får jag kanske börja rida igen! På Tiffanie :P lagom stor att komma upp på såhär i början!

kändis?

Nu vet nog alla på gotland eller ialafall de flesta vad som egentligen har hänt. hoppas att inget skitsnack och förvrängda saker fortsätter om vad som hänt. I fredags stod det på helagotland.se, i lördags i tidningen och så skall jag göra en intervju med någon reporter som hörde av sig. Jenny sa att det inte alls är omöjligt att de ringer från Aftonbladet eller expressen heller! hjälp...

Igår var det hopptävling i Stenkyrka, härligt att träffa alla igen! Alla var samlade Natta, Frida, Emilie och jag.
skönt att träffa maya, min favorit nästan granne. och att träffa Rebecca och Maxi var ju dagens höjdpunkt! efter tävlingen som faktiskt duktiga lilla Emma vann! kom Rebecca hem hit för att hämta grejer och lämna några saker, så vi satt och pratade i någon timme, gud vad jag har saknat henne!
Sen kom Annika och Sören hit och hälsade på också över en fika.

Idag har Jocke, Jenny och Adam varit här och fikat, Jocke har hjälpt pappa bära upp delarna frå oljetanken. Så nu kan vi börja göra i ordning så jag kan ha mina ridsaker där.

image81

min anmälan mot en läkare

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3133813

eller läs dagens tidning står ungefär samma där.

träningsdag

Idag har jag varit på lassis som vanligt, två hårda pass idag, först var jag i gymmet på förmiddagen och på eftermiddagen var det bassängträning. I bassängen tog vi kort, som vi skall skicka upp till Karolinska.
Eva (ordförande i SORK) var och hälsade på en snabbis med. hon hade ändå vägarna förbi.

Igår slöt min sjuksköterska på barnavdelningen. Jätte tråkigt tycker jag, men Viktoria hade blivit erbjuden jobb på akuten istället och där hoppas jag att vi inte ses.

I veckan har jag haft ett jätte konstigt samtal med min doktor. Jag tillhör ju medicin men ligger på barn. han sa såhär:
- Det finns ju ingen stationär läkare på M3 så du får ju nya doktorer varje vecka.
Så långt var jag ju med för så är det. sen sa han:
- Så ingen kommer nog att ta insiativet att skriva ut dig, så du får säga till själv när du vill bli utskriven...
Jag sa det till systern och så får det ju inte gå till. Jag menar jag kan ju inte flytta in på sjukhuset. om jag får välja själv vill jag ju bli utskriven med dessama för jag är måttligt trött efter 5 månader på sjukhus!

Innan vi åkte hem idag var jag och pappa förbi och hälsade på farmor och farfar också. farfar har ju kommit hem nu från korpen.

Imorgon skall jag ner til ridhuset och se på hopptävlingen. :)

RSS 2.0